Pentru că avem multe de spus!

.

Ce vrea să facă la Victoria firma Purolite


Joi, 25 aprilie 2019, cei 15 consilieri locali din orașul Victoria se întâlnesc în ședința ordinară a lunii în curs, începând cu ora 16.00 în sala de ședințe a Consiliului Local.

Pe ordinea de zi figurează un număr de 19 proiecte de hotărâre, plus cele de la capitolul ,,Diverse”.

Se va discuta, de exemplu, despre constituirea unui drept de superficie pe o perioadă de 50 de ani asupra unui teren de 241 mp, ce aparține domeniului privat al localității Victoria, situat pe strada Moldoveanu, în favoarea Parohiei Ortodoxe Române nr. 3, pentru construcția unui așezământ social – cultural – filantropic. De asemenea, va fi analizată și adresa Bisericii Baptiste ,,Sfânta Treime”, care solicită atribuirea în folosință gratuită, pentru 49 de ani, a unui teren de 2.905 mp, aflat în vecinătatea bisericii.

Consilierii vor discuta și despre încheierea unui parteneriat între Orașul Victoria și Asociația ICAR Music 2018 pentru organizarea unui festival în această primăvară – ,,Spring Fest 2019″- în perioada 17.05.2019 – 19.05.2019.

Un al punct de pe ordinea de zi vizează anularea creanțelor fiscale restante aflate în sold la 31.12.2019, mai mici de 20 de lei.

Un alt proiect de la ședința de miercuri se referă la stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2020.

Purolite promite stație de epurare, dar vrea mai degrabă un depozit de deșeuri

Tot pentru ședința consilierilor locali a întocmit o informare și societatea Purolite, care afirmă că a luat decizia de a construi o stație proprie de epurare a apelor uzate industriale, pentru care în prezent se află în procedura de obținere a avizelor pentru eliberarea autorizației de construire. Construirea propriei stații se datorează situației de divergență dintre Viromet și Purolite cu privire la serviciile de epurare a apelor uzate asigurate prin stația de epurare care apaține Virometului.57373173_319263288737508_4319118154803445760_n

În anul 2005 s-a încheiat un contract între aceste societăți, cu o valabilitate de 15 ani, prin care apele uzate ale firmei Purolite erau tratate de stația firmei Viromet, iar prețurile acestor servicii se negociau anual.

Reprezentantul Purolite susține într-o adresă prezentată Primăriei Victoria că cele două societăți au intrat în conflict după ce la începutul anului 2019 Viromet a comunicat lista cu noile prețuri, care au fost majorate cu 120% față de cele practicate în anul 2018, fără a fi prezentată o fundamentare a majorărilor respective.

De asemenea, societatea Purolite a solicitat Primăriei Victoria să-i vândă un teren în suprafață de 18.521 mp pe care să construiască și un depozit de deșeuri industriale (batal). Societatea susține că va construi batal-ul în paralel cu construirea noii stații de epurare, urmând ca lucrările la batal să se finalizeze ,,cu mult înainte de punerea în funcțiune a noii stații de epurare”. Locuitorii orașului, care au aflat despre inițiativa societății Purolite, sunt deja nemulțumiți pentru că, spun ei, depozitul de deșeuri va aduce mirosul mai aproape de oraș. Ei spun că societatea Purolite vine cu promisiunea unei stații de epurare numai ca să i se aprobe, de fapt, depozitul de deșeuri.

ECOTERMLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.