Pentru că avem multe de spus!

.

Făgărașul a fost pus azi pe harta vorbitorilor de limba franceză. Elevul Darius Cupu a obținut locul III pe țară la Olimpiada de franceză


 

Darius Cupu

Darius Cupu

Elev în clasa a XII-a la Colegiul Național ,,Radu Negru”, Darius Cupu a fost premiat marți, 23 aprilie 2019, la Olimpiada de limba franceză, faza națională. Premierea câștigătorilor a avut loc la ora 10.00, în orașul Bistrița, acolo unde s-a desfășurat etapa națională a olimpiadei școlare.

Darius a obținut locul III cu o medie de 93,5 puncte.

Faza națională a concursului s-a desfășurat în perioada 18 – 23 aprilie. Au participat 600 de elevi din toată România, din clasele VII – XII, 60 de profesori corectori și 41 de profesori însoțitori.

La clasa a XII-a au fost 33 de participanți din 33 de județe ale țării.

Darius a obținut 99 de puncte la proba orală și 88 de puncte la cea scrisă. ,,Proba orală a fost destul de grea, dar m-am descurcat bine pentru că vorbirea și înțelegerea sunt punctele mele forte. Proba scrisă a fost și mai grea, din cauza unor exerciții complexe de gramatică”, a declarat Darius.

Locul I la clasa a XII-a a fost adjudecat cu 97 de puncte, iar locul II cu 94 de puncte.

Darius Cupu a primit medalia de bronz, un premiu în bani și foarte multe cadouri în cărți și obiecte de birotică.

lotul județului Brașov

lotul județului Brașov

Elevul făgărășean a participat până acum de trei ori la faza națională a Olimpiadei de limba franceză. Anul trecut a obținut locul 22 pe țară, iar acum doi ani a obținut locul 31.

Acesta este fiul liderului de sindicat Lucian Cupu. Darius vrea să urmeze după terminarea liceului o facultate de drept.

(Cristina Cornilă)Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.