Pentru că avem multe de spus!

.

Cei mai buni elevi de etnie romă din Făgăraș vor fi premiați, cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor


intalnire partida romilor femei2Ziua Internațională a Romilor este marcată în fiecare an pe 8 aprilie. În acest sens Primăria Municipiului Făgăraș în parteneriat cu Asociația Partida Romilor Pro Europa Făgăraș organizează vineri, 13 aprilie, de la ora 17.00, un eveniment care va marca această zi.

Principală temă a evenimentului este educația, care va fi și premiată. Astfel, 16 copii de la Școala Generală „Ovid Densușianu“ și Colegiul „Aurel Vijoli“ vor primi câte un voucher în valoare de 200 de lei. Cu acesta își vor putea procura doar rechizite școlare.

Am ales doar 16 elevi de la cele două școli din oraș, pentru că bugetul aprobat de Consiliul Local nu ne-a permis să premiem un număr mai mare de copii. Astfel, i-am ales pe 16 cei mai buni dintre ei, ținând cont de media școlară pe care aceștia au obținut-o în semestrul precedent. Credem cu tărie că doar prin evidențierea elevilor de etnie romă, care au rezultate deosebite la învățătură vom putea îmbunătăți calitatea nivelului de educație a comunităților marginalizate“, ne-a declarat Ionuț Androne, reprezentant al Asociației Partida Romilor Pro Europa Făgăraș.

Prezenți la eveniment vor fi și Ilie Dincă, secretar de stat în cadrul CNCD, primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu, Rica Marius, administratorul municipiului Făgăraș, dar și alți șefi de servicii și departamente din cadrul Primăriei Făgăraș și nu numai.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *