Pentru că avem multe de spus!

.

Cel mai important eveniment cultural artistic din județ, la Victoria – Festivalul Național de Teatru „Bona Fortuna“


festival national teatru victoriaCel mai mare festival cultural artistic din județul Brașov va avea loc în acest sfârșit de săptămână la Victoria. Peste 120 de participanți, 17 județe și un juriu pe măsură. Este vorba despre Festivalul Național de Teatru „Bona Fortuna“.

În acest sfârșit de săptămână, la Victoria va avea loc a VIII-a ediție a Festivalului – concurs de teatru „Bona Fortuna“. Organizator este Clubul Elevilor din Victoria, prin profesorul de teatru Vladimir Vărzaru.

vladimir cameliaEste a VIII-a ediție a Festivalului Național „Bona Fortuna“, organizat de Clubul Copiilor Victoria. Este cel mai important eveniment cultural artistic din județul Brașov. Este înscris în Calendarul Activităților Educative Naționale, CAEN. Asta înseamnă că toți participanții care vin la festival au transportul asigurat de către Ministerul Educației. Sunt 25 de județe, peste 120 de participanți direcți, 17 județe participă direct și alte 8 județe indirect, elevii au trimis filmări, înregistrări. În juriu sunt oameni de specialitate, critic de teatru, poet, absolvent de Conservator, oameni de litere, actori. În cadrul festivalului vor fi trei categorii, școala generală clasele I-IV, gimnaziu V-VIII și liceu – IX-XII. Participanții au pregătit scenete, care cu siguranță vor impresiona juriul. Doar cei mai buni vor câștiga. S-a depus multă muncă pentru acest festival, iar acum putem spune că este o încunurare a muncii nostre“, ne-a declarat prof de teatru Vladimir Vărzaru, organizator al festivalului.

festival de teatru victoriaBona Fortuna este un festival național de teatru, acum se află la a VIII-a ediție. De această dată cu mâhnire spunem că este fără finanțare. Însă, cu ajutorul sponsorilor am reușit să de această dată să îl organizăm. Mai mult, participanții vor avea cazarea și mesele gratuite. Avem peste 120 de participanți din 17 județe cu participare directă și din alte 8 județe cu participare indirectă. Aici elevii trimit materiale, scenete filmate. Este un concurs extraordinar, îl vom avea alături și pe inspectorul general Ion Negrilă. De asemenea, vor fi prezenți și actori de la Sibiu, Târgoviște, oameni de cultură. Va fi un eveniment mare, de care suntem tare mândri“, ne-a declarat și Camelia Bertea, directorul Clubului Elevilor din Victoria.

Festivalul Național de Teatru „Bona Fortuna“ va avea loc sâmbătă, 5 mai, la Casa de Cultură.

Intrarea este gratuită!

(Alina ROMAN)

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *