Clase în clădire de tip container la ,,Radu Negru” și clădire nouă închiriată la ,,Doamna Stanca”


Pandemia a modificat cu totul școala așa cum o știam noi până în acest an. Generațiile actuale de școlari sunt primele care trec printr-o școală altfel și care trebuie să se adapteze din mers la cursuri on-line sau la ore făcute în clădiri de tip container. La pandemie se mai adaugă și lucrări de modernizare a unor corpuri de școală (plănuite cu mult înaintea apariției Covid-ului), așa că autoritățile au fost nevoite să găsească soluții care să permită desfășurarea orelor sub orice formă, fie la clasă, fie hibrid, fie doar on-line.

primarul Gheorge Sucaciu

Așa se explică de ce în curând părinții vor descoperi o clădire nouă în curtea Școlii nr. 1, care aparține de la Colegiul ,,Radu Negru”.  ,,Pregătim aducerea unei clădiri de tip container spre a fi montată în curtea Școlii nr. 1. Este formată din mai multe spații care vor deservi ca săli de curs. Tot Colegiul ,,Radu Negru” numără circă 1.500 de copii, așa că mai aveam nevoie de spații pentru ca orele să poată fi desfășurate cu distanțarea socială impusă de situația pandemică. Anul trecut, pentru elevii de vârstă mică de la Școala 1, având în vedere că mansarda acestui imobil nu poate fi folosită, am organizat săli de clasă la ,,Radu Negru”, dar anul acesta abia ne ajung spațiile acolo pentru elevii din ciclul liceal”, a explicat primarul Gheorghe Sucaciu.

Pentru Colegiul ,,Doamna Stanca” autoritățile au găsit o altă soluție. ,,Vom închiria o clădire nou-construită în apropierea colegiului, în care să putem muta clase. Pe lângă contextul pandemic, mai este o explicație pentru care am adoptat această soluție. După ce vom termina procedurile de licitație pentru alegerea constructorului, clădirea Școlii nr. 7, care aparține de Colegiul ,,Doamna Stanca”, va intra în reparații majore, ceea ce înseamnă că nu se vor mai ține ore în acest corp”, spune primarul Sucaciu.

Potrivit directorului Corina Drăgoiu, la Școala nr. 7 funcționează 20 de clase, de la clasa 0 până la clasa a VIII-a, ceea ce înseamnă 400 de elevi. Tot Colegiul ,,Doamna Stanca” numără 1.100 de copii.

Pentru început, însă, școala va începe și în clădirea Școlii nr. 7.

prof. Drăgoiu Corina – director

,,La momentul actual tot ce putem spune cu siguranță despre modul în care va începe școala este ceea ce am anunțat și pe grupurile de părinți. Adică, în 14 septembrie, copiii vor veni la școală ca să își primească manualele. Nu se vor face festivități de deschidere a anului școlar, iar clasele vor fi programate să vină la ore diferite pentru primirea cărților. Unele vin la ora 08.00, altele la 09.00 și așa mai departe. Între timp, pentru modalitatea de desfășurare a cursurilor, așteptăm o decizie a Comitetului Național pentru Situații de Urgență și a celui Local. Este un an atipic și mergem din aproape în aproape”, a explicat directoarea Corina Drăgoiu.

(Cristina Cornilă)

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.