Comuna Hârseni. Stadiul lucrărilor la rețeaua de apă și canalizare. Proiectul se extinde și în cătunul Măliniș


Rețeaua de apă și canalizare în comuna Hârseni este aproape de finalizare. Anul trecut a mai fost depus un proiect pentru extinderea rețelei de canalizare și extinderea rețelei de apă potabilă și în cătunul Măliniș.

Daniel Dâmboiu, primar comuna Hârseni

În acest moment, la rețeaua de canalizare din comună se lucrează la expertiză, pentru ca apoi să fie scoasă la licitație. Prin această expertiză se va prinde în proiect tot ceea ce expertul va găsi neconform și ceea ce trebuie făcut. Fără această expertiză, spune primarul comunei Hârseni, Daniel Dâmboiu, rețeaua de canalizare nu poate funcționa.

,,Stația de epurare a fost finalizată și va deservi toate satele comunei. Acum lucrăm și la extinderea rețelei de canalizare în cătunul Măliniș, tronsoanele 2,3 și 4, valoarea fiind de 473,200 lei și extindere rețea de apă potabilă, tot în cătunul Măliniș, tronsoanele 2,3 și 4, valoare 446,800 lei, bani prin programul Anghel Saligny. Acestea două vin în completarea proiectelor de apă și canalizare deja existente’’, a declarat primarul comunei Hârseni, Daniel Dâmboiu.

Până acum, localnicii acestei comune nu au avut niciodată alimentare cu apă. Au folosit fântânile. Asta, deși conductele de apă sunt introduse în toate satele comunei în urma unei lucrări începute în anul 2015, dar n-a existat efectiv sursa de apă.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.