Pentru că avem multe de spus!

.

Comuna în care tot iluminatul public se face cu becuri LED


O comună din Ţara Făgăraşului şi-a redus consumul lunar la factura de energie electrică, după ce tot iluminatul public al satelor a fost schimbat cu unul mai modern.

Lucrarea a fost realizată anul trecut şi tot de atunci s-au simţit şi efectele ei, atât din punct de vedere al consumului de energie electrică, precum şi al eficienţei iluminatului.

,,Am schimbat toate lămpile vechi din toate satele comunei cu becuri LED. Am montat 450 de astfel de becuri pe toate străzile din sate. Se cunoaşte de când le-am schimbat, căci lumina este mult mai puternică. Şi consumul de energie electrică s-a redus! În fiecare localitate am montat câte un senzor crepuscular, care face, atunci când se lasă întunericul, ca sistemul de iluminat să se aprindă singur în localitatea respectivă, iar, atunci când se luminează afară, să se stingă singur. Acest proiect a fost finanţat prin PNDL 2, iar autoritatea locală a contribuit cu o cofinanţare de 2%”, a explicat Mihai Oltean, primarul comunei Hârseni.One thought on “Comuna în care tot iluminatul public se face cu becuri LED

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.