Pentru că avem multe de spus!

.

Comuna Sâmbăta de Sus a anunţat pe SEAP lucrări publice de circa 1 milion de euro


clădirea în care a funcţionat cârciuma satului

clădirea în care a funcţionat cârciuma satului

Primăria comunei Sâmbăta de Sus a publicat pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) anunţurile pentru două licitaţii care privesc lucrări publice.

O lucrare vizează mutarea sediului Primăriei şi al Consiliului Local de pe actualul amplasament pe locul unui fost bar situat la circa 100 de metri de actualul sediu. Ridicarea unui nou sediu este un proiect de circa o jumătate de milion de euro, lucrare care la ora aceasta îşi aşteaptă constructorii. Potrivit anunţului de licitaţie publică, criteriul de atribuire va fi ,,cel mai bun raport calitate – preţ”.

Imobilul unde va fi mutată Primăria a găzduit pe vremea regimului comunist un magazin cooperatist şi o cârciumă, iar ulterior a devenit bar. Terenul şi clădirea au fost cumpărate de autorităţile locale cu mai bine de un an în urmă de la Cooperativa de Consum Voila, contra sumei de 22.000 de euro. Imobilul se află peste drum de actuala Primărie.

Fosta cârciumă are în spate o grădină. Pe locul grădinii se vor întinde construcţiile, iar terenul din faţa ei va fi amenajat ca parcare. Noul sediu al primăriei va fi unul etajat.

Şcoala gimnazială din Sâmbăta de Sus

Şcoala gimnazială din Sâmbăta de Sus

O altă lucrare care a fost anunţată pe SEAP priveşte modernizarea Şcolii gimnaziale din comună, de la schimbarea sistemului de încălzire şi până la reamenajarea sălilor de curs. Valorează circa 400.000 de euro.

Fondurile pentru ambele proiecte provin din cadrul programului PNDL al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Potrivit primarului Vasile Andreaş, în circa două săptămâni va expira perioada de depunere a ofertelor şi vor fi selectaţi câştigătorii celor două licitaţii. Dacă procedura de desemnare a câştigătorilor nu va fi contestată, lucrările ar putea începe în această toamnă.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *