Pentru că avem multe de spus!

.

Consilier local din Sâmbăta de Sus, declarat incompatibil de ANI


Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflict de interese de natură administrativă sau avere nejustificată în cazul a 5 foști și actuali aleși locali: unul din judeţul Braşov, unul din judeţul Timiş, unul din judeţul Sibiu, unul din Argeş şi unul din Arad.
Sâmbăta de Sus
Consilierul local din judeţul Braşov este Ioan Florea de la Sâmbăta de Sus. Acesta, în calitate de consilier, a inițiat un proiect de hotărâre, a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local din data de 26 octombrie 2016, precum și la dezbaterile care au stat la baza adoptării acesteia, fapt ce a dus la rezolvarea favorabilă a unei cereri prin care solicită analizarea și rezolvarea favorabilă a unor imobile proprietate personală.
Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 46 din Legea nr. 215/2001, precum și ale art. 77 din Legea nr. 393/2004 (conflict de interese administrativ), se arată în comunicatul ANI.
Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Fostul consilier local din judeţul Timiş și consilierul local FLOREA IOAN de la Sâmbăta de Sus nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.
Potrivit legii, persoana față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. 
Sambata X3
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.