Pentru că avem multe de spus!

.

Consiliul Județean Brașov a împărțit banii de la Guvern pentru toate comunele


 

Consilierii judeţeni braşoveni dezbătut ieri un proiect de hotărâre privind repartizarea către localităţile  din judeţul Braşov a sumei totale de 9,63 milioane lei, alocată de la bugetul de stat, din cotele din impozitul pe venit.

prefecturaPotrivit bzb.ro, făgărășeanul Radu Mitric, consilier județean, a întrebat de ce s-au dat sume diferite pentru localităţi similare. „Comuna Drăguş, care are în componenţă un singur sat, a primit suma de 150.000 lei, iar Sâmbăta de Sus, care, la fel, are în componenţă o singură localitate, a primit 100.000 lei. Comuna Lisa a primit 150.000 lei, iar comuna Recea, care este similară celei dintâi, a primit 200.000 lei. Din câte am înţeles, discuţia iniţială la nivelul Comisiei Economice din Consiliul Judeţean Braşov era ca repartizările să fie egale”, a afirmat Mitric.
Alesului judeţean al PSD i-a răspuns preşedintele Comisiei Economice din Consiliul Judeţean Braşov, Mihail Veştea (PNL), care a explicat şi algoritmul care a stat la baza repartizării sumelor către localităţi „Am luat în calcul şi sumele primite de localităţi direct de la bugetul de stat. De exemplu, comuna Drăguş a primit direct de la bugetul de stat suma de 70.000 lei, iar Sâmbăta de Sus a beneficiat de 400.000 lei. Noi am încercat să echilibrăm lucrurile. Am făcut astfel încât nici o primărie din judeţ să nu rămână fără finanţare”, a explicat Mihail Veştea.
Totodată, acesta a afirmat că în alocarea banilor au fost luate în calcul şi hotărârile judecătoreşti prin care autorităţile locale sunt obligate la plata anumitor sume. „Primării precum Mândra, Prejmer sau Şinca Nouă au beneficiat de sume în plus, pentru a plăti unele sentinţe”, a mai spus Mihail Veştea.

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, i-a spus consilierului social-democrat că „m-aş fi bucurat dacă de la centru judeţul nostru nu ar fi fost privat de 90 de milioane de lei. Ar fi bine ca la nivel parlamentar v-aţi fi implicat ca Braşovul să primească mai mulţi bani de la bugetul de stat. Mi-ar fi plăcut să spuneţi că la nivelul Organizaţiei PSD Braşov aţi făcut demersuri în acest sens”.

Conform actului normativ aprobat ieri de aleşii judeţeni, printre altele, municipiile Braşov, Codlea, Făgăraş şi Săcele au primit câte 100.000 lei. Dintre oraşe, Ghimbavul a primit 100.000 lei, iar Predealul, Râşnovul, Rupea, Victoria şi Zărneştiul au primit câte 175.000 lei. În ceea ce priveşte comunele, cele mai mari sume, respectiv 400.000 lei, au fost alocate primăriilor Ticuş şi Prejmer, iar de cele mai mici alocări, respectiv 100.000 sunt au fost repartizate primăriilor Ungra, Sânpetu, Sâmbăta de Sus, Racoş şi Hoghiz.

Tot ieri, aleşii judeţeni au aprobat şi un proiect privind suplimentarea bugetului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) cu suma de 5,9 milioane lei, sumă repartizată de la bugetul de stat, prin hotărâre de Guvern. „Suma este  mică, raportat la necesarul de fonduri pentru funcţionarea instituţiei. Anul acesta, pentru asigurarea cheltuielilor de funcţionare pentru DGASPC, a trebuit să transferăm sume considerabile de la capitolul investiţii. Sper ca parlamentarii braşoveni să facă demersuri pentru alocarea unor noi fonduri pentru finanţarea direcţiei”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

sursă bzb.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.