Pentru că avem multe de spus!

.

Se inversează sensul de mers pe Iazul Morii şi se revine cu dublu sens pe Vasile Alecsandri


Vasile AlecsandriTraficul prin oraş va suferi noi modificări. Sensurile unice create în ultimul timp dau bătăi de cap şoferilor, iar lipsa locurilor de parcare dă bătăi de cap autorităţilor.

Nici şoferii, nici autorităţile nu se înţeleg unii pe alţii.

Primul compromis făcut pare să vină din partea autorităţilor, care şi-au dat seama că schimbările de pe străzile Vasile Alecsandri şi Iazul Morii nu au fost de bun augur şi acum revin asupra problemei.

,,Am găsit o soluţie împreună cu Poliţia Municipală ca pe strada Vasile Alecsandri să micşorăm banda de trafic pentru automobile şi să interzicem autocarelor şi maşinilor cu tonaj mare să mai circule pe acolo. Vom avea o bandă de mers de 3 metri lăţime pe sens, plus o parcare lată de 2,5 metri pe unul din sensurile de mers. Practic, vom da iar drumul la două sensuri de circulaţie pe strada Vasile Alecsandri. Pe strada Iazul Morii vom schimba sensul de mers, în sensul că nu se mai urcă, se coboară,” a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.

Consilier local: ,,Drumurile sunt pentru deplasare, nu pentru parcare

Pe lângă făgărăşenii nemulţumiţi de sensurile unice apărute ca ciupercile după ploaie pe raza oraşului, mai sunt şi membri ai Legislativului care le împărtăşesc părerea. Unul dintre ei este consilierul local col. (r) Alexandru Mazilu (foto).Alexandru Mazilu, preşedintele Cercului Apicol Făgăraş

La şedinţa de joi seara a Consiliului Local, col. Mazilu şi-a spus părerea: ,,Toate drumurile de la Via Apia încoace sunt pentru deplasare, nu pentru parcare!”

Pe de altă parte, primarul Făgăraşului a explicat în mai multe rânduri că traficul în oraş a crescut foarte mult, iar şoferii nu au efectiv unde să mai parcheze maşinile. Scopul sensurilor unice este fluidizarea circulaţiei şi amenajarea de parcări.

De acord cu sensurile unice s-a declarat şi consilierul Ovidiu Popa. ,,Eu chiar locuiesc pe o stradă cu sens unic şi vă mărturisesc că la început nu mi-a plăcut deloc. Dar cu timpul mi-am dat seama de utilitatea lui. Pe strada mea, Dr. Ioan Şenchea, nu se mai creează blocaje, cum era când avea dublu sens. E drept că loc de parcare în faţa casei mele nici acum nu găsesc, pentru că parchează toată lumea care vine la staţia Codreanu, dar cel puţin pe stradă nu mai e blocaj şi se poate circula,” a spus consilierul.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.