Consolidarea relației dintre cadrele didactice și elevi. Întâlnire la Primăria Făgăraș


intalnire profesori primarie20 de dascăli de la școlile din Făgăraș au participat astăzi la o ședință în sala de ședințe a Primăriei Făgăraș. Aceștia s-au întâlnit cu inspectorul școlar pe probleme de romi, Diana Szasz, pentru o discuție despre problemele pe care aceștia le întâmpină în școli cu elevii, mai ales cu cei de etnie romă, dar și cum pot fi rezolvate aceste probleme. Totul în cadrul proiectului ,,Educație și interculturalitate în Anul Centenarului”.

,,Este a cincea activitate din cadrul proiectului ,,Educație și interculturalitate în Anul Centenarului”. Ne-am întâlnit cu 20 de dascăli din municipiul Făgăraș. Aceștia predau la Școala Gimnazială ,,Ovid Densușianu”, Colegiul ,,Aurel Vijoli” și Liceul Teologic,,Dr. Ioan Șencheaș” . A venit alături de noi și reprezentantul Inspectoratului Școlar al Județului Brașov, Diana Szazs, care reprezintă în cadrul Inspectoraului romii. Dânsa va avea o discuție cu profesorii prezenți despre ceea ce înseamnă relația între mediator școlar – profesor, familie și comunitate. În fiecare comunitate de romi din municipiul Făgăraș sunt probleme, copii care lipsesc de la școală, copii care nu învață. În urma întâlnirii trebuie să stabilim care sunt criteriile și care sunt modalitățile de a aduce acești copii la școală“, ne-a declarat Ionuț Androne, Partida Romilor Pro Europa Făgăraș, co-partener în cadrul proiectului.

intalnire profesori primarie1Tot în cadrul proiectului va avea loc și o expoziție de arte vizuale „Fii creativ în Anul Centenarului!“, care va avea loc tot în luna octombrie la Cetatea Făgăraș și va însemna participarea unui număr de 50 de elevi de etnie romă din clasele I-VIII, care vor desena și picta câte un desen având ca temă principală Centenarul Marii Uniri. În cadrul aceleiași activități 18 elevi din Făgăraș vor participa la o tabără de pregătire în Bărcut, unde se vor organiza activități extrașcolare și de recreere.

Proiectul este cofinanțat de Consiliul Local Făgăraș și Primăria Făgăraș, prin Programul Municipal pentru Finanțare Nerambursabilă din bugetul propriu al UAT Făgăraș, al Programelor, Proiectelor și acțiunilor pentru Educație și Sănătate pe anul 2018, sub Egida Centenarului Marii Uniri, valoarea proiectului este de 24.290 mii lei.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.