Pentru că avem multe de spus!

.

Control de calitate la podul de la Hălmeag


Controlul de calitate a fost efectuat de specialiştii Inspectoratului Judeţean în Construcţii Braşov, în scopul autorizării continuării lucrărilor.

Potrivit informaţiilor furnizate de şeful şantierului, ing. Valerian Dascălu, citate de bizbrasov.ro, următoarele etape de construcţie sunt turnarea dalei de beton pe toată lungimea podului, turnarea betonului pe pantă, realizarea lucrărilor de hidroizolaţie a podului, apoi turnarea betonului de protecţie a hidroizolaţiei, totul încheindu-se cu realizarea sistemului rutier, adică turnarea covorului asfaltic şi trasarea marcajelor. Următoarea fază determinantă în acest proiect va consta în verificarea stratului de suport al hidroizolaţiei podului.

 

Ploile abundente au întârziat lucrările

Vremea nefavorabilă din această lună, marcată de ploi abundente care au dus la creşterea semnificativă a debitului Oltului, a determinat afectarea lucrărilor şi implicit întârzierea lor. „Apele umflate ale Oltului au măturat umpluturile de pământ de la baza stâlpilor, astfel că platformele de lucru trebuie refăcute permanent”, a explicat şeful de şantier.

În aceste condiţii, el estimează că lucrările vor fi încheiate în două luni.

„În acest an vom inaugura două poduri peste râul Olt – podul de la Hălmeag şi cel de la Crihalma, primele care sunt construite în judeţul Braşov în ultimii cincizeci de ani. Pe lângă acestea, mai avem cinci poduri, la Arini, Măieruş, Podul Olt, Voila şi Augustin, pe care dorim să le refacem sau să le reconstruim, astfel încât să rezolvăm toate problemele de conectivitate a tuturor localităţilor cu drumurile naţionale care străbat judeţul Braşov. Podul de la Augustin – Baraolt va fi refăcut în cadrul proiectului POR 2014-2020 de modernizare a drumului interjudețean Covasna – Brașov, pe care îl derulăm în parteneriat cu Județul Covasna. În ceea ce priveşte construcţia podului de la Voila, investiţie strategică pentru judeţul Braşov a cărei finanţare este asigurată prin PNDL II, am scos din nou la licitaţie achiziţia lucrărilor şi sperăm ca de această dată să finalizăm procedura şi să avem o firmă câştigătoare”, a spus Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, citat de bizbrasov.ro.

Noul pod de la Hălmeag are lungimea de 97,10 metri și lățimea de 6 metri. Podul dispune de trei deschideri de câte 30 de metri. Lăţimea căii de rulare este prevăzută la 5 metri, cu o bandă de circulație lată de 4 metri și două benzi de încadrare, de câte 50 cm. Pe ambele părți ale podului vor fi montate parapete direcționale.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.