Alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie în acest an


Guvernul României a decis că alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie în acest an. Campania va fi una fără adunări publice, fără mitinguri electorale și cu respectarea măsurilor de protecție împotriva Covid-19, a spus premierul Ludovic Orban.

,,A fost adoptat proiectul de lege privind stabilirea datei alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, respectiv data de 27 septembrie 2020″, a precizat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, după şedinţa de joi a Executivului.

Cât privește alegerile parlamentarele, premierul Ludovic Orban a spus că termenul constituțional este de 6 decembrie pentru organizarea lor, dar că se va consulta și cu liderii celorlalte partide.

Joi, în România, numărul de noi infectări cu coronavirus a atins o cifră record de 460 de noi cazuri, cifră ce a fost rar depășită și în timpul stării de urgență, valori mai mari fiind înregistrate doar în câteva zile de la începutul lunii aprilie.

Premierul a precizat că desfășurarea campaniei electorale va fi una atipică, evitând mitingurile și adunările publice. „Trebuie să se adapteze şi candidaţii şi alegătorii. Este adevărat că nu se vor putea organiza adunări publice, mitinguri electorale, normal, dacă se face campanie din casă în casă, candidaţii vor trebui să poarte mască, pentru că în spaţii închise se poartă mască, se va apela la o campanie mai intensă pe media, pe online, că acum online este clar un mijloc de comunicare safe. Trebuie să se adapteze şi candidaţii şi alegătorii”, a afimat prim-ministrul la Digi24.

 
 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.