Copiii care nu au mai văzut niciodată marea. Dar își doresc! Noi îi putem ajuta


 

copii la mareÎntr-o vreme în care cei mai mulți dintre copii merg la școală cu telefoane ori tablete ultra-performante și orice dorință le este îndeplinită cât ai clipi, pe alții soarta nu i-a răsfățat niciodată. Să vadă marea rămâne doar un vis.

Însă o lecție impresionantă o primim de copiii de la Școala din Șoarș. Micuții își doresc din tot sufletul să ajungă la mare pentru prima dată, iar din acest motiv Școala Gimnazială Șoarș, alături de profesorul lor de religie, Claudiu Nicolae Buitan, i-a înscris la concursul caritabil Bikeathon și îi invită pe bicicliști să pedaleze pentru cauza lor. Orice sumă de bani este bine-venită!

Le putem îndeplini dorința: aceea de a vedea cu ochișorii lor pentru prima dată marea! „Sunt copil și eu! Vreau la mare!“

Toți copiii visează, dar nu tuturor li se îndeplinesc visele. Poate nu știți, dar sunt muți copii care au văzut doar în poze sau la televizor cum arată marea, nisipul și minunatele scoici. Acești copii se găsesc adesea în mediul rural, unde condițiile de trai sunt adesea precare. Părinții lor nu au venituri pentru a le oferi copiilor mai mult de cât este în satul lor. Oare este vina copiilor? Nu pot fi și ei ajutați? Noi credem că DA!
Proiectul nostru urmărește strângerea de fonduri pentru ca un număr de 5 elevi din mediul rural, de la Școala Gimnazială Șoarș, care, din motive materiale nu au fost niciodată la mare, ar putea avea posibilitatea să meargă într-o tabără la mare. Deși marea majoritate dintre copii provin din familii defavorizate, cu un nivel de trai scăzut, totuși acești elevi au rezultate bune la învățătură, ceea ce înseamnă că își doresc o schimbare în bine a situației lor. Sejurul la mare i-ar încuraja mai mult să își depășească condițiile, dar și de a-și împlini visul, care sună așa: „Sunt copil și eu! Vreau la mare”, scrie profesorul Claudiu Buitan pe pagina Bikeathon.

copii la mare afisCopilașii sunt din clasele V-VIII, de la Școala Gimnazială din Șoarș. Copilași cu note foarte bune la învățătură, dar care provin din familii fără venituri mari.
De când sunt profesor la școală la Șoarș, adică de 10 ani, am observat situația lor precară, faptul că nu își permit să viziteze! În excursiile pe care le desfășurăm majoritatea copiilor nu își permit să participe, chiar dacă, de multe ori, le plătește școala transportul. Ei nu își permit nici bănuți de buzunar! Noi am propus 5-7 copilași, dar, dacă strângem sumele dorite și găsim oferte convenabile, vrem să luăm mai mulți, poate 10-12 copii“, ne-a spus Claudiu Buitan.


În Duminica Floriilor, elevii clasei a II-a de la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu“, au cântat în Catedrala Sf. Ioan Botezătorul pentru susținerea proiectului „Sunt copil și eu! Vreau la mare!“, iar la finalul evenimentului a fost organizat și un târg, unde au fost puse în vânzare felicitări realizate de către elevii Școlii Gimnaziale din Ghimbav, tot susținători ai proiectului, alături de elevii Școlii Gimnaziale din Șoarș.

Dacă v-ați hotărât și doriți să îi ajutați pe copilași, un prim pas ar fi să vă înscrieți la concursul caritabil BIKEATHON, care va avea loc pe 8 iunie, la Făgăraș.

Puteți, de asemenea, să participați și la un eveniment caritabil, special pentru copii, care va avea loc vineri, 7 iunie, de la ora 18.00, în sala mică a Casei Municipale de Cultură. Recitalul va fi susținut de cursanții atelierului de chitară al Protopopiatului Făgăraș, coordonați de profesorul Demeter Marius. Pe scenă vor concerta și cursanții Grupului Psaltic Heruvikon din Făgăraș.

Haideți să le facem o bucurie școlarilor, visul lor să devină realitate!

http://bikeathon.fundatiactf.ro/2019/03/05/sunt-copil-si-eu-vreau-la-mare/
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.