Coronavirus. În Făgăraș se vor deschide 2 centre de vaccinare, iar în Victoria unul


Oficial, nu există un vaccin anti-Covid pus pe piaţă, însă autorităţile au început deja pregătirile pentru sosirea lui. Astfel, potrivit reprezentanţilor Prefecturii, citați de bzb.ro, pentru judeţul Braşov, sunt prevăzute a se aloca prin Strategia naţională de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 aproximativ 120.000 de vaccinuri.

Imunizarea va fi făcută în 27 de centre din judeţ, au stabilit autorităţile, după discuţii cu reprezentanţii DSP Braşov.

Centrele urmează a fi identificate, însă autorităţile spun că în fiecare vor exista câte un medic şi 3 asistente.

Autoritățile au mai anunţat că, din cele 27 de centre, 16 vor fi doar în municipiul Braşov, câte două în municipiile Săcele şi Făgăraş şi câte unul în municipiul Codlea, oraşele Râşnov, Zărneşti şi Victoria, precum şi în comunele Prejmer, Bran şi Tărlungeni.

De asemenea, potrivit bzb.ro, depozitul de vaccinuri pentru Regiunea Centru (judeţele Braşov, Covasna, Harghita, Alba, Mureş şi Sibiu) va funcţiona în cadrul Spitalului Militar de Urgenţă „Regina Maria” Braşov.

Strategia de vaccinare anti-COVID în România urmează sa fie aprobată joi

Strategia de vaccinare anti-COVID în România urmează sa fie aprobată, joi, în Consiliul Suprem de Apărare a Țării. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a explicat, cum va decurge acest proces în România.

„Ceea ce ne dorim e o campanie care să funcționeze neîntrerupt și care să permită vaccinarea unui număr mare de persoane într-o anumită perioadă de timp, pentru ca undeva după mijlocul verii, spre toamnă, să atingem un număr de 10-15 milioane de persoane vaccinate, lucru care ne-ar asigura procentul de 60-70% din populație vaccinată, ceea ce s-ar asocia cu o scădere importantă a transmiterii virusului și o limitare a pandemiei. Acest lucru ne creează perspectiva unei reveniri în condiții câte se poate de sigure la normalitate”, a spus Valeriu Gheorghiță.

„Ar trebui să primim în prima tranșă cel puțin 1 milion de doze. Acest lucru ne asigură vaccinarea tuturor persoanelor care lucrează în sistemul medical, estimat la 500.000, la care se adaugă ce avem ca personal în asistența socială, 3.500 de angajați. Mai avem și persoanele rezidente în aceste centre, 15.000”, a adăugat el.

 Articole similare

  One thought on “Coronavirus. În Făgăraș se vor deschide 2 centre de vaccinare, iar în Victoria unul

  1. Alexandru

   Nici macar nu avem vaccinul,si deja avem centre…..Uitati ca primii vaccinati vor fi conducatorii nostrii iubiti,in frunte cu IUBITUL CONDUCATOR,tovarasul klauS.S.,werni.

   Reply

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.