Cum a fost la Făgăraş de Noaptea Muzeelor


Făgărăşenii s-au arătat receptivi în seara de sâmbătă, 18 mai 2019, când s-a sărbătorit la nivel internaţional Noaptea Muzeelor, prilej cu care Muzeul ,,Valer Literat” din Cetatea Făgăraş şi-a deschis larg porţile pentru toată lumea.

1.100 de oameni s-au înghesuit să vadă gratis încăperile fortificaţiei şi obiectele de colecţie expuse în ele. A fost un an bun, spun muzeografii, pentru că vremea a fost frumoasă, iar numărul de intrări a fost direct proporţional cu condiţiile meteo. Noaptea Muzeelor

,,În acest an s-au înregistrat aproximativ 1.100 de vizitatori de Noaptea Muzeelor. A fost timp frumos afară şi acesta este unul dintre motive. De exemplu, anul trecut a plouat de Noaptea Muzeelor. Cei mai mulţi dintre cei care ne-au vizitat au fost făgărăşeni, dar nu au lipsit nici turiştii din alte localităţi; au fost foarte mulţi motociclişti din afara Făgăraşului. Ne-am alăturat acestui eveniment anual cultural în anul 2012, când am deschis pentru prima oară muzeul în această noapte. Atunci au fost circa 300 de intrări şi, iată, că acum am ajuns să depăşim 1.000. Recordul absolut s-a înregistrat, însă, după ce am deschis Sala Tronului. Toată lumea dorea să o vadă, se ştia că e deosebit de frumoasă. În 2015 a fost deschisă, iar de Noaptea Muzeelor în 2016 au venit 2.000 de turişti”, a declarat dr. Elena Băjenaru, managerul Muzeului ,,Valer Literat”.

Noaptea Muzeelor a ajuns anul acesta la a 15-a ediţie în România şi la a 7-a ediţie în Făgăraş.

Instituţia de cultură din interiorul Cetăţii împreună cu Cetatea în sine au atras în anul 2018 aproape 157.000 de vizitatori.

Foto: Dinu Constantin
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.