Cum arata bugetul Fagarasului? 20% din bani se duc pe salarii si utilitati, 80% din ei se duc pe investitii


Dupa discutii contradictorii de doua ore pe tema banilor municipiului, la sedinta de Consiliu Local desfasurata luni, 26 aprilie, s-a votat in cele din urma bugetul local pe anul in curs.

Toti banii de care dispune ,,pusculita” municipiului Fagaras se impart dupa curm urmeaza: 19,6% din acestia inseamna salarii, reparatii, utilitati, adica ceea ce se numeste ,,sectiunea de functionare”. 80,4% din suma inseamna investitii publice, adica ,,sectiunea dezvoltare”.

primar Gheorghe Sucaciu

,,80% din banii acestui buget sunt pentru secțiunea de dezvoltare. În această secțiune am introdus contractele de finanțare externă, adica acele contracte cu finanțare din fonduri europene și de la Ministerul Dezvoltării. Aici nu sunt, insa, prinse contractele pe care le avem cu Compania Națională de Investiții. 20% din buget a fost alocat pentru funcționarea instituției Primăriei Municipiului Făgăraș și instituțiilor subordonate. Este un buget bun din punctul meu de vedere, pentru că un procent foarte mare este alocat investițiilor, dar nici asa nu este un buget suficient pentru secțiunea de funcționare. Avem alocați bani doar pentru minimul necesar pentru a funcționa și mai avem nevoie de anumite rectificări. Vom face economii pe parcursul anului și, dacă vom primi sume suplimentare, vom face rectificări pentru a aloca toate sumele de cheltuieli de funcționare până a sfârșitul anului. Avem proiecte bune de dezvoltare, cu finanțare europeană, iar bugetul într-un final a fost aprobat. Bineînțeles că există persoane, cum ar fi dl. Cupu, care ar face orice doar ca să nu se voteze bugetul și să nu funcționăm normal în municipiul Făgăraș”, a declarat primarul Făgărașului, Gheorghe Sucaciu.

Timp de doua ore, inainte de a fi aprobat acest buget, au existat discutii aprinse in sala de sedinte din Primaria Fagaras, in special intrebari ridicate de consilierii locali Lucian Cupru si Cristina Paicu cu prvire la faptul ca bugetul local nu este explicat in detaliu.

consilier local Ovidiu Popa

Unii consilieri, precum Ovidiu Popa si Iulian Lascu, au cerut presedintelui de sedinta sa limiteze timpul de vorbire al consilierilor care se tot inscriau la cuvant, pentru ca discutiile au inceput a se indeparta de fondul problemei, adica bugetul.

Dupa aproape doua ore, bugetul a fost aprobat, cu 13 voturi ,,pentru” si 6 ,,abtineri”.

,,Cum ne așteptam, avem destui colegi care încearcă să pună piedici pentru a nu fi votat bugetul. După doua ore de dezbateri, în sfârșit, cu 13 voturi „pentru”, s-a votat bugetul Făgărașului. Din punctul meu de vedere, au fost foarte multe întrebări inutile. Nu vreau să critic pe nimeni, dar în momentul în care vii în Consiliul Local, obligatoriu trebuie să vii si cu propuneri. Ca să criticăm, toți suntem foarte buni. În momentul în care criticam fiecare capitol și fiecare subiect și nu avem nicio propunere bună, ii facem critica degeaba,” a afirmat consilierul local Ovidiu Popa.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.