Pentru că avem multe de spus!

.

Dacă nu eşti dator bugetului local şi naşti anul acesta, primeşti 1.500 lei! Trebuie să ai, însă, un bun impozabil pe nume!


Scriam zilele trecute că Făgăraşul s-a aliniat oraşelor în care părinţii primesc un trusou pentru aducerea pe lume a nou-născutului. În multe dintre oraşele ţării acest trusou se acorda deja de mulţi ani şi consta într-o sumă de bani de până la 2.500 de lei.

În luna ianuarie 2019 Legislativul făgărăşean a votat o hotărâre de consiliu care prevede acordarea unui stimulent financiar şi pentru părinţii din oraşul nostru, în cuantum de 1.500 de lei.Asistenţă Socială

Aceşti bani se dau părintelui care locuieşte în municipiul Făgăraş, cu condiţia ca naşterea să fi avut loc doar pe raza judeţului Braşov. Acordarea stimulentului se aplică naşterilor survenite începând cu 1 ianuarie 2019.

Dosarele pentru primirea banilor se depun la Direcţia de Asistenţă Socială Făgăraş. Angajaţii instituţiei nu au primit până la această oră niciun dosar, însă au fost persoane care s-au interesat de întocmirea actelor.

Conform hotărârii de consiliu adoptate în ianuarie, beneficiarul stimulentului trebuie să aibă un bun impozabil declarat la Taxe şi Impozite (teren, clădire, maşină etc.) şi să nu înregistreze niciun leu datorie la bugetul Făgăraşului. De asemenea, trebuie să prezinte o adeverinţă de la locul de muncă, din care să rezulte că a avut venituri în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani.

Iată ce trebuie să conţină dosarul pentru stimulent:

  • Cerere tipizată
  • Actul de identitate al unuia dintre părinţi (original şi copie)
  • Certificatul de naştere al copilului (original şi copie)
  • Biletul de ieşire din spital/certificatul medical constatator al naşterii emis de către unitatea sanitară
  • Adeverinţă de la locul de muncă al solicitantului din care să reiasă că a realizat venituri în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani
  • Certificat fiscal emis de Serviciul de Venituri Bugetare pentru părintele deponent, din care să reiasă că soliictantul nu are datorii neeşalonate către bugetul local
  • Extras de cont pentru efectuarea viramentului bancar.

Termenul de depunere a dosarului este de o lună de la data naşterii copilului.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.