Pentru că avem multe de spus!

.

De acum și altcineva își poate lăsa mașina pe locul tău de parcare. Vezi în ce condiții


  • Un nou regulament pentru utilizarea locurilor de parcare de reședință a fost votat de aleșii locali la ultima ședință de Consiliu, ce a avut loc la finele lunii iunie.

Potrivit noului regulament pentru utilizarea locurilor de parcare de reședință, „beneficiarii locurilor de parcare au dreptul exclusiv de a folosi locul de parcare de luni până vineri între orele 15.00 – 8.00, iar sâmbătă, duminică şi în zilele declarate ca sărbători legale, pe tot parcursul zilei. Între orele 08.00 – 15.00, de luni până vineri, locurile de parcare pot fi utilizate liber, de către orice persoană, în regim de parcare de tranzit, pentru un interval maxim de 60 minute. Excepţie fac persoanele cu handicap, instituţiile de interespublic, precum şi societăţile comerciale pentru aprovizionare, care pot utiliza locul deparcare 24h/zi, 7 zile/săptămână, exceptând cazurile in care activităţile deaprovizionare blochează căile de acces“, se arată în noul regulament.

Lucian Petri – directorul Poliţiei Locale Făgăraş

Da, așa este. A fost schimbat acest regulament de utilizare a parcării de reședință, în Făgăraș. Dacă până acum proprietarul putea ocupa acel loc de parcare 24h/24h, de acum pot parca pe acel loc și alte persoane. Este un anumit interval și doar până la o limită maximă. Vorbim aici de intervalul orar 08.00 – 15.00, atunci când pe acel loc de parcare poate parca și alt șofer în afară de proprietarul locului de parcare. Iar limita maximă până la care respectivul șofer poate parca este de o oră. Altfel acesta va fi pasibil de amendă. Este un regulament ce deja de mult timp se pune în aplicare și în marile orașe“, a declarat Lucian Petri, directorul Poliției Locale Făgăraș.

Acesta ne-a transmis că până în acest moment, de la schimbarea regulamentului, nu au fost înregistrate sesizări cu privire la ocuparea abuzivă sau nu a unui loc de parcare de reședință, însă se așteaptă ca în luna august, atunci când, probabil și în acest an, vor veni mulți făgărășeni acasă, numărul mașinilor să fie cu mult mai mare față de numărul locurilor de parcare.

În cazul constatării existenţei pe un loc de parcare de reşedinţă amenajat, pe căile de acces sau pe trotuare, a unui autovehicul abandonat, vor fi aplicabile de către Poliţia locală a Municipiului Făgăraş, prevederile HCL 83/27.10.2008 privind regimul autovehiculelor abandonate pe raza Municipiului Făgăraş. Poliţia locală a Municipului Făgăraş va organiza verificări lunare, în vederea identificării autovehiculelorparcate pe carosabil, căi de acces, spaţii verzi sau trotuare“, se mai arată la art. 13 al noului regulament.

Noi oricum organizăm astfel de acțiuni periodic. Doar în ultima perioadă am identificat un număr de 35 de mașini abandonate pe domeniul public. Colegii mei sunt și acum pe teren și identifică alte autohevicule abandonate în Făgăraș. Prima dată identificăm proprietarul mașinii, pe care îl somăm să își mute mașina. În cazul în care nu se conformează, apelăm la Primăria Făgăraș, încheiem un conract cu o firmă și vom ridica noi mașinile“, a mai transmis directorul Poliției Locale Făgăraș.

Acesta a mai adăugat că polițiștii locali vrifică și locurile de parcare destinate exclusiv persoanelor cu handicap. Dacă anul trecut la sediul Poliției Locale se primeau multe sesizări cu privire la ocuparea abuzivă a acestor locuri de parcare, în ultima perioadă făgărășenii se pare că s-au conformat și le lasă libere pentru cei care au cu adevărat nevoie de ele.

Conform statisticilor, numărul de autovehicule înmatriculate pe raza Municipiului Făgăraş este de 14 300, la care putem adăuga şi autovehiculele aflate în tranzit pe teritoriu. Numărul locurilor de parcare amenajate pe domeniul public în Municipiul Făgăraş este de 4 722. Se continuă identificarea de noi amplasamente în vederea amenajării de locuri de parcare, în scopul acoperirii necesarului de locuri de parcare de reşedinţă, fluidizarea traficului şi reducerea blocajelor.

(Alina ROMAN)Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.