50 de milioane de euro pentru transportul în comun din Țara Făgărașului


Problema transportului public în comun din zona Făgărașului, necesar pentru cetățenii navetiști și cei care nu dețin autoturisme, va fi rezolvată cu ajutorul fondurilor europene.

,,Am avut, ieri, o întâlnire cu colegii primari și am dezbătut procedura de constituire a unei asociații de dezvoltare intercomunitară pentru mobilitate. Ne dorim ca cetățenii din orașul Victoria și comunele din zonă să nu mai aibă probleme cu deplasarea la Făgăraș, iar noi, cât și turiștii atrași în municipiu, să putem ajunge mai ușor în localitățile din regiune”, a explicat edilul Gheorghe Sucaciu.

Serviciul de transport public va fi gestionat în comun de unitățile administrativ-teritoriale membre ale viitoarei ADI:  Municipiul Făgăraș, Orașul Victoria și comunele Beclean, Cincu, Comăna, Drăguș, Hârseni, Lisa, Jibert, Mândra, Părău, Recea, Șercaia, Șinca, Sâmbăta de Sus, Șoarș, Ticuș, Ucea, Viștea și Voila.

,,Am transmis deja Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru intenția noastră de a solicita de la Uniunea Europeană o finanțare de aproximativ 250 de milioane de lei, adică 50 de milioane de euro, în perioada 2021-2027. Banii vor fi investiți în dezvoltarea acestui sistem de transport, achiziționarea de autobuze electrice, dar și realizarea infrastructurii pentru ciclism”, a arătat edilul.

Strict pentru municipiul Făgăraș, în ceea ce privește chestiunea transportului, municipalitatea a depus până acum trei proiecte de mobilitate și a semnat deja contractele de finanţare în valoare de 30 de milioane de euro.
 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.