De la Woodstock și Paris, la Marea Neagră, cu Riff!


Mai mult decât un concert, sibienii de la Riff au susținut în această seară la Făgăraș un spectacol. După mii de concerte (începând cu 1970, când trupa se numea ,,Sonic”) și până în prezent), rockerii au înțeles că publicul se încântă și cu muzică, dar și cu vorbe! Și nu orice fel de vorbe, ci povești. Povești ale fiecărui cântec și album în parte: cum a luat ființă, unde au fost scrise versurile, de unde a venit inspirația…

Liderul și solistul trupei, Florin Grigoraș, i-a purtat pe cei prezenți în sala Casei de Cultură prin toate timpurile. De la celebrul Woodstock la mai puțin celebra noastră Mare neagră, dar dătătoare de emoții și vibrații artiștilor care obișnuiau să cânte verile acolo. Multe dintre vechile piese ale trupei au fost compuse la mare.

Concertul de la Făgăraș a fost primul concert al trupei Riff pe anul 2018 și a avut ca principal scop promovarea ultimului album ,,Pe drum”, al 11-lea la număr.

Pe lângă piesele mai noi, nu au lipsit piesele cu care trupa s-a făcut cunoscută: ,,În loc de bun rămas”, ,,Regele șoselei”, ,,Plouă la Woodstock”, ,,Caii de lemn”, ,,A trecut vara”, ,,Doar două zile în Paris”, ,,Mr. Jimmy” și ,,Doi străini”, ultima fiind și piesa de închidere a concertului.

Pe parcursul concertului, solistul Florin Grigoraș a împărțit câteva exemplare din noul CD publicului din sală. El le-a împărtășit fanilor cum au luat naștere unele dintre cântecele trupei. ,,A fost o întâmplare la care am participat… Știți cum scrie în filme ,,după o întâmplare adevărată”. Ne-am dus într-o excursie și o domnișoară care era cu noi a vrut să vadă tot Parisul în două zile. Ni s-a stricat mașina și am reușit să vedem doar o parte din Paris. Așa s-a născut piesa Doar două zile în Paris”, a spus artistul.

Cu o altă ocazie solistul a vizitat Woodstock-ul. Mai precis, în 2009, când a participat în SUA la un festival pentru copii împreună cu soția sa, Mihaela Grigoraș (clape și voce în aceeași formație). Se știe că festivalul preferat al liderului trupei Riff a fost întotdeauna cel de la Woodstock, cu cele 32 de recitaluri live ale sale. Festivalul a fost sursa celebrei piese a trupei, ,,Plouă la Woodstock”.

Fanii formației au aplaudat-o în această seară în special pe Mihaela Grigoraș pentru vocea sublimă cu care a interpretat două piese.

Trupa Riff s-a aflat astăzi în Făgăraș încă de la orele dimineții. Înainte de a urca pe scena Casei de Cultură, membrii formației au trecut și pe la două școli, pentru a le oferi copiilor un program artistic.

Prin trupa Riff s-au perindat foarte multe nume din industria muzicii: de la Adrian Ordean (Roșu și Negru), la Nicola ori Adrian Igrișan (Cargo). Sibienii au mai încântat publicul făgărășean și cu alte ocazii. Este al doilea grup rock ca longevitate din România, după Phoenix.

(Cristina Cornilă)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.