Demolări în Făgăraş


Mai multe imobile din municipiul nostru vor fi demolate de municipalitate. Măsura este necesară pentru a face loc unor construcţii noi.

De curând a fost aprobată de Legislativul Făgăraşului trecerea din domeniul public în domeniul privat a acestor construcţii, căci numai aşa pot fi demolate.

Demolările vor avea loc în parcul Regina Maria, pe strada Libertăţii şi în centrul oraşului.

foto: Turism Fagaras

foto: Turism Fagaras

În fostul parc 1 Mai, redenumit de câţiva ani Regina Maria, vor fi demolate:

  • Platforma betonată în suprafaţă de 612 mp., de la vechiul ştrand, aflată lângă trunul de apă;
  • Bazinul de înot în suprafaţă de 2245 mp.

Pe strada Libertăţii va fi demolat:

  • Fostul abator în suprafaţă de 4.930 mp.

În centrul oraşului vor fi demolate:

  • Spaţii comerciale supraterane, situate în zona Catedralei ortodoxe, între strada Mihai Viteazu şi Bulevardul Unirii, în suprafaţă de 139 mp.;
  • Spaţii comerciale supraterane, situate în zona Big şi Bulevardul Unirii, în suprafaţă de 139 mp;

Proprietarii spaţiilor din centrul oraşului au fost expropriaţi de Primăria Făgăraş la începutul acestui an, pentru că autoritatea locală are în plan modernizarea întregii zome centrale cu ajutorul fondurilor europene (circa 10 milioane de euro). Pentru asta vor fi puse la pământ toate micile construcţii existente. Sunt trei proiecte europene prin care se atrag fonduri nerambursabile în acest scop.

Pe lista exproprierilor au fost o persoană juridică şi 9 persoane fizice. Valoarea exproprierii pentru persoana juridică a fost stabilită la suma de 1,052,694.23 lei, pentru o suprafaţă expropriată de 9.550 mp. Pentru persoanele fizice s-a stabilit o valoare totală a exproprierilor de 1,549,104.00 lei.

Persoanele fizice expropriate au fost: soţii Opriş Lucian şi Opriş Nicoleta, Popa Ovidiu Nicolae, Suciu Constantin, Mihali Marioara Sanda, Bujor Ioan, Gonţea Sorin Florin, soţii Delcea Cornel Marius şi Delcea Daniela.

În ce priveşte demolările din Parcul Regina Maria, ,,responsabilă” pentru acestea este construcţia unui bazin de înot semiolimpic, cu o lungime de 25 metri şi o lăţime de 21 metri. Bazinul va fi acoperit şi se va realiza cu bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii. În jurul bazinului vor fi amenajate terenuri de sport.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.