Pentru că avem multe de spus!

.

Diana Gribincea-Popa a dat în judecată Consiliul Local Făgăraș!


Diana Gribincea Popa, manager Casa de Cultură

Diana Gribincea Popa, manager Casa de Cultură

Diana Gribincea-Popa, directorul Casei de Cultură Făgăraș, a dat în judecată Consiliul Local Făgăraș, iar prima înfățișare este în 3 septembrie! Până atunci aleșii trebuie să își desemneze un avocat care să le reprezeinte interesele în instanță!

Acest lucru s-a discutat joi seară, în cadrul unei ședințe de îndată a Consiliului Local, în care aleșii și-au desemnat o comisie care, la rândul ei, va desemna un avocat. Consilierii au fost, bineînțeles, nemulțumiți, iar unii au aflat doar la ședință de proces.

Eu doar astăzi (nr. joi, 23 august) am fost înștiințat de proces. Doamna Diana Gribincea încalcă actul decizional, încalcă legile democratice, libera exprimare. Mie nu-mi vine să cred că există acest proces! Văd că procesul a fost demarat încă din 28 mai, citația a fost din 8 august și noi doar azi am primit înștiințarea. Dacă dânsa nu va face act de retragere vineri, luni vom merge noi în instanță! Iar asta nu este o amenințare, este o promisiune!”, a declarat consilierul Cătălin Cîrje în cadrul ședinței de îndată.

consiliul localEste o acțiune în instanță a directorului Casei de Cultură. După cum știți, anul trecut, ei, conform legii, i-a fost făcută evaluarea finală la sfârșitul mandatului. A luat o notă suficient de mare ca legea să îi permită să participe cu proiectul de management pentru următorul mandat, legea conferindu-i ca ea să fie singura care depune proiectul. Pe perioada procedurii, comisia de la acea vreme, condusă de Florin Alexandru, nu s-a întrunit, atunci s-a luat decizia ca acea hotărâre să se anuleze. Ulterior eu am venit cu altă propunere într-o ședință de Consiliu de a relua procedura, conform legii. Pe noi ne obligă legea să facem acest lucru, dar și de modificare a comisiei. Aceasta nu și-a făcut datoria. Proiectul de a relua procedura a fost respins cu 10 voturi, iar noi am rămas într-o situație fără precedent. Ulterior am avut un interimat și am avut o solicitare de la o casă de avocatură, prin care ne solicita ca noi să reluăm procedura, calendarul să fie stabilit împreună cu Diana. Ea, între timp, a născut, și nu putea participa la procedură. Am constituit o nouă comisie, s-a realizat acea procedură, iar Diana Gribincea a revenit ca și manager al Casei de Cultură. De ce Diana a dat în judecată Consiliul Local? Din discuțiile avute ea, vrea să dea un exemplu ca niciun ales local, indiferent ce funcție are, să nu mai facă un abuz în funcție! Acei bani pe care ea îi solicită ca și daune morale, nu îi va folosi pentru sine. Acum,  aleșii locali, care s-au împotrivit constituirii unei comisii care să o evalueze pe Diana Gribincea, în loc să discute și să își ceară scuze public, fac amenințări, cum este și cazul domnului Cătălin Cîrje!”, ne-a explicat primarul Gheorghe Sucaciu.

Diana Gribincea-Popa, directorul Casei de Cultură, cere despăgubiri salariale în valoare de 5.076 lei și despăgubiri morale în valoare de 100.000 lei.

Îmi doresc ca nicio femeie însărcinată și care își duce la îndeplinire atribuțiile de serviciu să nu mai treacă printr-o astfel de experiență. Cei care au greșit, voit sau în necunoștință de cauză, să-și asume greșeala și să plătească pentru asta. Cuantumul daunelor morale nu îl voi folosi în scop propriu”, ne-a declarat directorul Casei de Cultură, Diana Gribincea Popa.

Reamintim că în toamna lui 2017 Diana Gribincea Popa s-a înscris pentru obţinerea unui nou mandat la conducerea Casei de Cultură, iar o comisie formată din consilieri locali trebuia să o evalueze, lucru care nu s-a întâmplat. Comisia fusese votată în luna iulie de către aleși. Iar când a venit ziua să fie evaluată… comisia nu a venit, după cum a afirmat ulterior primarul Gheorghe Sucaciu. Când managerul s-a prezentat a doua oară la interviu, comisia nu a primit-o pe motiv că nu s-a respectat prima procedură.

Prima înfățișare în proces este pe 3 septembrie.
One thought on “Diana Gribincea-Popa a dat în judecată Consiliul Local Făgăraș!

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.