Domeniu schiabil în Munții Făgăraș. 150 kilometri de pârtii


Dacă ar fi să îi dăm crezare Ministrului Turismului, în Munții Făgăraș va fi construit cel mai mare domeniu schiabil din toată țara, care va cuprinde circa 150 km de pârtii.partie schi

Potrivit Ministrului Mircea Titus Dobre, domeniul se va întinde pe raza județelor Sibiu, Brașov și Argeș. În această zona, spune el, zăpada rezistă 200 de zile pe an. În plus, nu trebuie făcute defrișări masive.

Deocamdată, proiectul este într-un stadiu incipient, la nivel de documentație. Realizarea domeniului schiabil apare în MasterPlanul de turism, aprobat în ultima ședință de Guvern. Executivul ar urma sa finanteze integral proiectul din fonduri publice.

Ideea construirii unor pârtii în această zonă a fost lansată în urmă cu foarte mulți ani, în 1968, au existat și schițe pentru 40 de kilometri de pârtie.

Ministrul Mircea Titus Dobre a făcut o vizită de lucru în zona Bâlea la sfârșitul anului 2017.

Reamintim că pârtii de dimensiuni mai mici au mai fost puse în discuție pentru această zonă. În imediata apropiere a Făgărașului s-a discutat în anii trecuți despre o pârtie de schi la Lisa și despre una la Sâmbăta, care nu s-au mai concretizat.

La ora actuală, România duce o lipsă foarte mare de infrastructură de agrement turistic.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.