În Islanda este interzis ca bărbații să ia salariu mai mare decât femeile


Islanda a devenit, în mod oficial, prima țară din lume care a legalizat salariul egal dintre bărbați și femei 

Islanda

Potrivit evz.ro, pe 1 ianuarie, Parlamentul iuslandez, compus din aproximativ 50% femei, a adoptat o lege care interzice diferența de salarizare dintre bărbați și femei care fac aceeași muncă. Noul decret impune tuturor companiilor și agențiilor guvernamentale cu 25 sau mai mulți angajați să „obțină certificarea guvernului pentru politicile lor de salarizare egală”.

Pe scurt, întreprinderile din Islanda sunt obligate să prezinte dovezi privind echitatea salariilor în rândul angajaților lor, iar dacă acest lucru nu se face, întreprinderile vor fi sancționate cu amenzi semnificative.

 „Femeile vorbesc despre acest subiect de zeci de ani și chiar simt că am reușit să sensibilizăm și să ajungem în punctul în care oamenii înțeleg că legislația pe care am avut-o nu funcționează și trebuie să facem ceva în plus”, a declarat Dagny Osk Aradottir Pind, membru al Asociației Islandei pentru Drepturile Femeilor.

Noua legislație aduce Islanda cu un pas mai aproape de a-și îndeplini obiectivul ambițios în ceea ce privește echitarea salariilor totale până în anul 2020.

Islanda mai este renumită și pentru faptul că aici locuințele nu se încuie, iar mașinile sunt parcate cu cheile în contact.

Islanda are, de asemenea, cea mai scăzută rată a criminaității din lume.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.