Drumul Județean 102G Victoria – Viştişoara, scos la licitație pentru modernizare


foto: bzb.ro

foto: bzb.ro

Drumul Victoria-Viștișoara a fost scos la licitație pentru modernizare. Dosarul licitației a fost depus încă din vara acestui an de către Consiliul Județean Brașov la Autoritatea Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP), însă doar acum a fost aprobat, iar de ieri anunțul a fost și publicat pe SICAP – platforma electronică de achiziții publice.

Conform anunţului, constructorii sunt aşteptaţi să depună ofertele până în 4 februarie 2019, după care va putea începe şi evaluarea ofertelor.
Investiţia este estimată la 27.542.270 lei, fără TVA, iar proiectul va fi finanţat, parţial, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (pentru aproximativ 9 km), intervenţia la celălalt tronson, cu o lungime de 900 metri urmând a fi finanţată integral de la bugetul judeţului Braşov.
Drumul are o lungime totală de aproximativ 9,9 km, În documentaţia disponibilă pe platforma electronică de achiziţii publice se arată că, în prezent, un sector de 2,73 km este betonat, iar restul arterei este pietruită. „Din punct de vedere tehnic, acest drum judeţean se află într-o stare avansată şi continuă de degradare. Astfel, acesta are o platformă îngustă, apele pluviale nu sunt evacuate corespunzător, elementele de scurgere şi evacuare a apelor sunt degradate, semnalizarea este inexistentă. În concluzie, circulaţia autovehiculelor se desfăşoară în condiţii improprii”, se arată în caietul de sarcini.
Conform proiectului, drumul va fi asfaltat în totalitate, vor fi construite două podeţe, iar unde va fi cazul vor fi deviate şi utilităţile. Lucrările vor dura 12 luni de la data intrării în vigoare a contractului.

bzb.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.