Pentru că avem multe de spus!

.

Ei au condus Colegiul ,,Radu Negru”!


Directorii Colegiului ,,Radu Negru’’, care mai sunt astăzi în viaţă, au fost medaliaţi de conducerea instituţiei de învăţământ. Acestora li s-a adus în mod public recunoştinţă vineri, 25 octombrie a.c., dată la care instituţia de învăţământ a împlinit 150 de ani. Cu acest prilej, au fost organizate ample manifestări, pe tot parcursul zilei, la care au luat parte foşti elevi ai liceului, olimpici internaţionali şi naţionali, foşti şi actuali dascăli, actuali elevi ai instituţiei implicaţi în activităţi extraşcolare cultural-educative etc.

Ion Funariu – a fost director între anii 1988 – 1990. Este autorul imnului Colegiului.

Traian Greavu – a fost director între anii 1994 – 2005. A absolvit acest liceu în 1959. În timpul mandatului său, în 1996, s-a obţinut statutul de colegiu naţional, în urma unei propuneri adresate preşedintelui de atunci Ion Iliescu. În anul următor, în 1997, Colegiul ,,Radu Negru” a primit vizita Regelui Mihai.

Dan Pandrea – a fost director între anii 2005 – 2009. A fost îndrumătorul olimpicului internaţional Dincă Mircea.

Elena Micu – a fost director între anii 2009 – 2012. Este prima prima femeie-director a instituţiei de învăţământ. A urmat Liceul ,,Radu Negru’’, de la clasa I şi până la clasa a XII-a. În prezent este director adjunct.

Ion Bogdan – a fost director între anii 2012 – 2016. Este iniţiatorul simpozionului ,,Fizica – trecut şi viitor”.

Cocoradă Sorin – director adjunct, coordonatorul olimpicului internaţional Nicuşor Dan.

Lazea Aurel – director adjunct

Streza Ioan – director adjunct

Mogoş Remus – director adjunct (în prezent)

Elena Micu – director adjunct (în prezent)

Cea mai renumită instituţie de învăţământ din Făgăraş are la ora actuală 1.505 elevi: 529 în ciclul primar, 420 în ciclul gimnazial şi 556 în cel liceal. Aceştia învaţă în 53 de săli de clasă, 3 laboratoare şi 8 cabinete şcolare.

Personalul didactic este alcătuit din 80 de profesori. Actualul director al Colegiului ,,Radu Negru” este prof. Maria Racu.

Şcoala a fost înfiinţată în 1869 de către I.C. Drăguşanu.

 

(Cristina Cornilă)

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.