Elevii din județul Brașov au intrat în vacanța ,,de schi”


Școlarii din 14 județe, printre care și județul Brașov, intră în vacanța de schi, care va dura o săptămână.

Conform structurii anului școlar actual, elevii din 14 județe, printre care și județul Brașov, au intrat în vacanța mobilă. Aceasta se va încheia luni, 4 martie, când vor reveni la cursuri. De altfel, elevii de clasa a XII-a vor începe săptămâna viitoare cu simularea Bacalaureatului 2024.

Primii care au încheiat vacanța mobilă au fost elevii din județele Bistrița-Năsăud și Satu Mare. Aceștia s-au întors s-au întors la școală luni, 19 februarie, în modulul al 4-lea de cursuri.

De luni, 26 februarie, școlarii din Alba, Arad, Bacău, Brașov, Constanța, Dolj și Maramureș vor intra avea liber. De asemenea, și elevii din Mehedinți, Mureș, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea și Vâlcea se numără printre județele care vor intra în vacanța mobilă. Acestea au terminat ultima săptămână din modulul 3 de cursuri vineri, 22 februarie.

Vacanța de schi este stabilită de fiecare inspectorat școlar, pe fondul consultărilor cu părinții, elevii și partenerii instituționali. Aceasta a fost integrată prima dată în anul școlar 2022-2023. Decizia Ministerului a venit după numeroasele insistențe venite din partea presiunea patronilor de resorturi de schi și instalații de transport pe cablu.

Această vacanță de schi a fost concepută ca fiind „mobilă”, fiecare județ având o structură diferită a anului școlar, 3 și 4 fiind diferite ca durată.

Conform Ministerului, anul școlar 2023-2024 are o durată de 36 de săptămâni de cursuri și cinci vacanțe școlare. În anul școlar 2024-2025, cursurile încep din 9 septembrie și se vor încheia în 20 iunie.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.