Examenul pentru obţinerea carnetului auto ,,se mută” la stadion


De ani de zile locul de unde începe să se desfăşoare şi unde se termină proba practică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere este parcarea fostei Băi Comunale. Acolo se întâlnesc în ziua probei de conducere instructorii, elevii lor, părinţii şi examinatorii. De acolo se pleacă pe traseu şi tot acolo se întorc toate maşinile. Acest lucru este pe cale să se schimbe, după ce, în urma unei adrese primite de la Prefectura Braşov în luna aprilie, Consiliul Local al Făgăraşului a votat ca un spaţiu de la stadion să fie atribuit în folosinţă gratuită, pentru o perioadă de 5 ani, către Instituţia Prefectului.scoala de soferi

Spaţiul, în suprafaţă de 33 mp., aflat în perimetrul stadionului, va fi utilizat după amenajare ca sală de aşteptare pentru proba practică şi ca birou pentru examinatorii Serviciului Public Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule. Maşinile se vor aduna pentru proba practică în parcarea stadionului.

Motivul care a dus la această schimbare este supra-aglomerarea zonei de la Baia Comunală, în care se desfăşoară acum examinarea. Acest lucru îngreunează inclusiv vizitarea muzeului ,,Valer Literat”, căci autocarele care aduc turişti din toată ţara nu mai pot parca acolo. Conducerea muzeului spune că într-o zi obişnuită, când este programată proba practică, muzeul este vizitat de circa 400 de oameni. Parcarea şi accesul acestora până la Cetate sunt îngreunate de activitatăţile desfăşurate pentru obţinerea carnetului.

De asemenea, este îngreunată circulaţia autovehiculelor şi pe strada Tăbăcari, căci aici staţionează vehiculele de mare tonaje destinate examinării.

În data de 11 aprilie a.c., şeful Biroului Examinări din cadrul Serviciului Public Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule a fost la Făgăraş să vadă noua locaţie pentru susţinerea examenului auto (proba practică) şi a fost de acord cu spaţiul de la stadion.

Foto: arhivăOne thought on “Examenul pentru obţinerea carnetului auto ,,se mută” la stadion

  1. constantin ionescu

    Daca examenul se desfasoara in parcarea stadionului….de ce postati foto cu terenul?sau probele se vor desfasura pe gazon…..

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.