Pentru că avem multe de spus!

.

EXCLUSIV: Oaie târâtă din şură şi mâncată de urs azi noapte la Hârseni


primar Mihai Oltean

primar Mihai Oltean

O gospodărie din satul Hârseni a fost vizitată azi noapte de urs. Cazul nu este unul singular, având în vedere că în ultimele două săptămâni urşii au fost vizitatori constanţi în localităţile Copăcel, Mărgineni şi Hârseni, din aceeaşi autoritate administrativ-teritorială.

,,Ursul a pătruns în cursul nopţii într-o gospodărie din Hârseni, a intrat în şură, a prins o oaie, a târât-o şi a mâncat o parte din ea. Leşul animalului a fost descoperit cu stupoare de proprietari. Bănuim că este acelaşi urs care în ultimele zile a atacat şi alte gospodării de la noi din comună şi a stricat stupii oamenilor. Avem filmări cu animalul, este un mascul adult”, precizează primarul Mihai Oltean.

acest urs a fost filmat într-o gospodărie din Copăcel în noapte de 13 iulie

acest urs a fost filmat într-o gospodărie din Copăcel în noapte de 13 iulie

Edilul spune că, pe lângă acest mascul, un alt exemplar de urs a fost identificat la Mărgineni, în urmă cu o săptămână, o ursoaică ce avea pui.

,,Oamenii sunt terorizaţi, suntem în pericol cu toţii. Copiii, deşi sunt în vacanţă, nu mai pot sta seara afară, nu mai sunt lăsaţi să meargă la terenurile de sport, care sunt în afara localităţilor. Urşii s-au înmulţit foarte mult în ultimii ani, pentru că nu s-a mai dat voie să fie împuşcaţi. Urşii adulţi îşi fac habitatul în pădure, dar pentru că se tot înmulţesc şi nu mai au loc, în special puii au început să coboare prin sate. Vom avea probleme mari peste 2-3 săptămâîni când începe să se facă porumbul, căci urşii vor veni până aproape de sate, în lanurile cu porumb, chiar vor ataca omul”, se teme edilul.

Primarul Mihai Oltean s-a aflat ieri la Braşov să discute pe această temă cu prefectul Marian Rasaliu şi să înceapă demersurile pentru a solicita Ministerului Mediului aprobarea unei cote de recoltare pentru aceste animale agresive. Prefectul a precizat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că la nivel naţional sunt în jur de 7.000 de urşi, cu 70% mai mulţi decât numărul optim, iar în judeţul Braşov sunt de trei ori mai mulţi urşi decât numărul optim.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.