Exercițiu de salvare cu suport aerian, la Bâlea Lac


Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu, aflat în subordinea Consiliului Județean Sibiu, desfășoară în perioada 10 – 11 decembrie 2019 un exercițiu aplicativ de salvare la accident montan, cu suport aerian. Elicopterul este pus la dispoziție de către Inspectoratul General de Aviație al MAI. O parte din simulare va viza și salvarea din avalanșă și evacuarea victimelor pe calea aerului.
Exercițiul are ca scop:
• instruirea salvatorilor montani şi pregătirea corespunzătoare a intervențiilor în sezonul cu zăpadă
• recapitularea procedurilor de salvare din avalanșă (managementul intervenției, acordarea măsurilor de prim ajutor victimelor din avalanşă şi evacuarea acestora)
• familiarizarea echipelor de intervenție în utilizarea elicopterului pentru operațiunile de căutare-salvare în condiţii de iarnă
• instruirea echipelor Salvamont privind măsurile de siguranță la sol la intervențiile cu elicopterul în zonele montane sau greu accesibile.
Dat fiind faptul că suportul aerian asigurat de elicopterele SMURD la accidentele montane din judeţul Sibiu a devenit o constantă, salvatorii au considerat necesară pregătirea corespunzătoare a salvamontiștilor sibieni pentru acest gen de intervenţii.
Exercițiul este inclus în programul anual de pregătire al Serviciului Public Judeţean Salvamont Sibiu pe anul 2019 şi a fost stabilit astfel încât formaţiile de salvare să fie pregătite corespunzător pentru toată gama de intervenţii montane specifice sezonului cu zăpadă: accidente pe pârtiile de schi, intervenţiile în zonele înalte şi la avalanşă, evacuarea turiștilor de pe instalațiile de transport pe cablu.
Pentru creșterea operativității, calității şi siguranţei intervențiilor montane, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne, oferă prin Inspectoratul General de Aviație, un sprijin consistent pregătirii Serviciilor Publice Salvamont pentru intervenţiile la accidentele montane cu suport aerian, la nivel naţional desfăşurându-se în acest an saşe astfel de exerciţii.

 


Articole similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.