Pentru că avem multe de spus!

.

Exercițiu la Cincu cu militari din Wisconsin


Resolute Castle 1Exerciţiul multinaţional ,,Resolute Castle 2018” s-a deschis cu un ceremonial astăzi, 11 mai 2018, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită ,,Getica” din Cincu.

,,Resolute Castle 2018” este un exerciţiu multinaţional la care participă structuri de geniu din Forţele Terestre Române şi din Garda Naţională a statului Wisconsin – SUA. Pentru al patrulea an consecutiv, Brigada 10 Geniu ,,Dunărea de jos”, sprijinită de structurile de geniu din cadrul Diviziilor 2 şi 4 Infanterie, vor executa, în perioada mai-septembrie, împreună cu militarii americani, lucrări de infrastructură şi amenajare a platformelor de instrucţie în CNII Getica”, precizează un comunicat de presă transmis de către Ministerul Apărării Naţionale.Resolute Castle 2

,,Resolute Castle 2018” îşi propune să crească nivelul interoperabilităţii printr-o instruire continuă şi prin punerea în aplicare a unor soluţii inovatoare la probleme genistice comune. Exerciţiul permite mobilizarea rapidă de forţe şi demonstrarea capacităţii de descurajare într-un mediu complex de securitate.

Cu alte cuvinte, obiectivele exerciţiului constau în creşterea nivelului de pregătire conform standardelor NATO al militarilor genişti şi îmbunătăţirea infrastructurii pentru instrucţie din cadrul Centrului Naţional de Instruire Întrunită „Getica”.

Practic, exercițiul multinațional de acum este de fapt o continuare a lucrărilor începute încă din 2015 în cadrul Centrului de la Cincu.

Foto: Centrul  Naţional de Instruire Întrunită „Getica”.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *