Pentru că avem multe de spus!

.

Există broaşte de mărimea furnicilor. S-au descoperit de curând


Cercetatorii au descoperit trei noi specii de ,,micro-broaste” in Madagascar si una dintre ele e de marimea unei furnici. Vietuitoarele deosebite formeaza un nou gen in regnul animal – Mini.

Mini mum, Mini ature si Mini scule sunt trei specii ,,astronomic de mici”, potrivit lui Mark Scherz, biolog din cadrul Universitatii Ludwig-Maximilians din Germania, ce a descris vietuitoarele intr-un nou studiu publicat in jurnalul PLoS ONE.

,,Creierul unei singure broaste ar incapea pe varful unui ac” a declarat el, citat de digi24.ro. ,,E uimitor faptul ca au aceleasi organe pe care le avem si noi in corpurile noastre, dar sunt intr-un ambalaj ce poate incapea de 4 ori pe unghia degetului mare.”

Cea mai mica specie din cele trei, Mini mum, e de marimea unei furnici sau a unei capse de hartie, cu lungimea de 8-10 mm. Cea mai mare dintre speciile nou descoperite, Mini ature, are o lungime de 14.99 mm (aproape cat un card microSD).

Toti cei trei amfibieni traiesc intr-o singura locatie in Madagascar. Specia Mini mum are cel mai restrans perimetru si cea mai mica populatie, asa ca autorii studiului vor sa o includa pe lista animalelor aflate in stadiu critic de disparitie.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.