Pentru că avem multe de spus!

.

Expoziție de arte plastice și fotografie la Fundația Culturală „Negru Vodă“


evadart expozitie (4)Fundația Culturală „Negru Vodă“ a găzduit vineri, 12 aprilie, de la ora 16.00, o expoziție  arte plastice și fotografie. Totul în cadrul Festivalului Evad Art. Tinerii făgărășeni și nu numai au realizat lucrări, care, la final, vor fi premiate și incluse într-un catalog de arte vizuale.

Această zi este dedicată tinerilor artiști plastici și tinerilor scriitori, deoarece ei nu se bucură de un spectacol concurs pe scena mare ca și cei care s-au înscris în cadrul Festivalului Evad Art – la artelele spectacolului – muzică sau tradiții. Considerăm că este bine să avem o zi în care să ne bucurăm de culoare și de cuvânt. Prin urmare vernisăm expoziția de creație plastică, expoziția de fotografie. Și vom avea un spectacol lectură cu fragmentele din creațiile literare nominalizate în concurs. Sunt mulți copii înscriși la aceste secțiuni din afara Făgărașului, atât la arte vizuale cât și la creație literară. Avem copii chiar și din Moldova de peste Prut, de la un liceu din Ungheni. La fotografie avem copii și din Călărași, Câmpulung. Au venit în număr destul de mare și din alte zone. Avem, de asemenea, copii și din Brașov și, bineînțeles, copii de la școlile din mediul rural. Este o mare bucurie să vedem creații de o calitate atât de bună, venite de la copii foarte mici – din ciclul primar, mediul rural“, ne-a declarat Codrina Anghel, organizator al Festivalului EvadArt.

evadart expozitie (1)Vernisajul de vineri este unul dintre momentele incluse pe agenda Festivalului Evadarea în Artă.

Festivalul EvadArt va propune publicului sâmbătă, 13 aprilie, un spectacol de muzică și dans. Săptămâna viitoare avem un maraton de teatru – miercuri, joi și vineri și sâmbătă dimineața sunt spectacolele invitate în concurs, spectacolele trupei EvadArt și concursul de recitări și monolog. Va fi o săptămână foarte plină, așteptăm publicul să vină la spectacole, sunt extraordinare!“, ne-a mai declarat Codrina Anghel.

Toate lucrările din cadrule xpoziției de fotografie și arte plastice vor fi editate într-un catalog de arte vizuale, iar premianții își vor primi și acest catalog, unde își vor vedea lucrarea tipărită.

evadart expozitie (3)Copiii de la Școala Gimnazială Șercaia au realizat lucrări de abilități practice, sunt în clasa a IV-a, ei sunt: Dogariu Emanuela, Frâncu Paula, Scânteie Maia și Rusu Lavinia. Copiii sunt minunați, sunt mândră de realizările lor, dar și de ei, bineînțeles“, ne-a declarat Gânța Daniela, învățător la Școala Gimnazială din Șercaia.

„Evadarea în Artă” sau EvadArt, spectacol care a reuşit să adune, în ultimul deceniu, peste 3.000 de tineri şi copii talentaţi, peste 1.000 de spectatori, 50 de profesori coordonatori anual şi 74 de şcoli participante până în prezent a ajuns la cea de-a zecea sa ediţie, iar deschiderea festivalului a avut loc în 9 aprilie. Festivalul EvadArt este un proiect de educație, voluntariat și artă, pentru 600 de copii talentați, cu vârste cuprinse între 6 și 19 ani, înscriși în cinci secțiuni de concurs: Artele spectacolului, Arte vizuale, Arta cuvântului, Artă muzicală și coregrafică și Tradiții.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.