Pentru că avem multe de spus!

.

Peste 1.000 de bicicliști vor pedala în luna iunie la concursul caritabil BIKEATHON!


Bikeathon_2018-2Pe 8 iunie, în fața Cetății Făgăraș se va da startul celei de-a șasea ediție a concursului caritabil de ciclism ,,Bikeathon Țara Făgărașului”. Peste 1.000 de bicicliști vor pedala anul acesta pentru cele 15 proiecte înscrise pe platforma de strângere de fonduri implementată de Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului.

Un rezultat cumulat al ediţiilor anterioare arată că au fost înscrişi în total 2.519 bicicliști care au parcurs 22.236 km. Peste 450 de voluntari au ajutat la buna organizare a concursului și au fost 1766 de donatori pentru cele 66 de proiecte comunitare înscrise până acum. Astfel un total de 335.000 de lei strânși.

În acest an organizatorii își propun ca la start să ajungă 1300 de bicicliști, care vor parcurge 8 curse. Sunt așteptați peste 2.000 de spectatori și 150 de voluntari. În acest an s-au înscris 15 proiecte comunitare, iar organizatorii speră să se strângă peste 200.000 de lei.

Adulți și copii, voluntari, companii, ONG-uri, instituții își unesc puterile pentru a susține proiectele înscrise. Ultima zi de înscriere este 31 mai, iar până pe 30 iunie susținătorii se pot înscrie.

În jurul Cetății Făgăraș se desfășoară 3 curse de copii, cu famiile alături de ei, făcând galerie.  Prin oraș și la marginea acestuia se întrec pe 4 km persoanele cu dizabilități și mentalitate activă. Pe dealurile Podișului Transilvan, traversând sate săsești, Pădurea Comorii, Movilele de la Șona se va pedala în 4 curse (10, 22, 46 și 72 km). De asemenea grupuri din Diaspora se mobilizează și pedalează în ziua concursului acolo unde trăiesc.

În ziua concursului, în zona de start și de sosire vor fi și zone de activități – experimente Științescu, proiect fotografic. zonă de relaxare cu hamace și puff, masaj și terapie Bowen pentru relaxare.

Seara, sub meterezele Cetății vor fi proiecții de scurt-metraje de la Next Film Festival, dar și acrobație aeriană și concert acustic până târziu, în noapte.

Despre proiectele înscrise în acest an AICI – CLICK.

Mărturii BIKEATHON:

Erwan Joliff

Erwan Joliff

”Bikeathonul este un moment deosebit pentru a intâlni oameni care se implică în viața comunității, care încearcă să schimbe lucrurile în mai bine. Este un moment care redă speranță tuturor. Eu m-am simțit destul de izolat mulți ani cu inițiativa mea, luptând de unul singur împotriva nepăsării și mediocrității unora. Datorită inițiativelor propuse de Fundația Comunitară Țara Făgărașului, cum este Bikeathonul, am descoperit alți oameni cu suflet mare, curajoși. Pentru mine este un mare pas înainte, cu tot ce înseamnă viața mea în România. Mă simt mai puțin strain”.  (Erwan Joliff, iniţiatorul proiectului ”O nouă autospecială pentru pompierii voluntari din Cobor”)

Andra Zorilă

Andra Zorilă

”A fost super, mult mai uscat traseul decât anul trecut și am putut să mă dau mai tare. Ce-i mai frumos decât să pedalezi pe dealuri verzi, cu oi și vaci, alături de oameni frumoși ce luptă pentru o lume mai bună? Munții Făgăraș ne veghează de departe și aduc o frumusețe aparte locului. Îmi place mult traseul pentru că este echilibrat pe urcări și coborâri, deși prima urcare pare nesfârșită.
Clar voi reveni și la anul, cel puțin pentru locul 2 din nou, iar motivele pentru care revin sunt multe: pentru că este un concurs cu și despre oameni. Îmi place să știu că și datorită mie se întâmplă lucruri frumoase pe atât de multe planuri în comunitatea din Făgăraș.
Bikeathon este grozav pentru că îi învață pe copii cât de frumos este să fii voluntar, să dedici din timpul tău pentru realizarea unui eveniment care ajută comunitatea în care trăiești. Îi învață pe oameni că o strângere de fonduri înseamnă mult efort de ambele părți, atât al organizatorilor cât și al participanților care biciclesc kilometri buni. Și nu în ultimul rând că sportul este viață.”
(Andra Zorilă, ocupantă locul 2 la categoria fete în cursa de 22 km)

Natalia și Marius Corlean

Natalia și Marius Corlean

”Particip la Bikeathon Țara Făgărașului de 4 ani. Am ales să pedalez împreună cu soțul meu pentru că am înțeles importanța și binele pe care îl putem face în acest mod comunității. Am fost mai întâi beneficiari, apoi ambasadori și susținători ai altor proiecte. Am primit și am dăruit. Motivația îmi este dată de motto-ul meu: „Dăruind vei dobândi.” Miza nu este materială, ci spirituală. Primești bucurie, împlinire, lumină. Și m-am bucurat mult că anul acesta au fost mai mulți preoți prieteni de-ai noștri care au pedalat și au susținut proiecte la Bikeathon. Anul acesta am fost doar biciclist, pedalând pentru proiectul ”Aproape de copii – mobilier pentru Pediatrie. Toată povestea asta mi se pare fantastică!” (Natalia Corlean, participant Bikeathon 2018)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.