Pentru că avem multe de spus!

.

some text

Expoziții la Muzeul Țării Făgărașului! „O lume de mult apusă, o lume a cavalerilor medievali și a frumoaselor domnițe“


Muzeul Țării Făgărașului „Valer Literat“ va fi gazda unor expoziții inedite în aceste zile. Este vorba despre „Aspecte ale civilizațiilor bronzului și fierului în spațiul intracarpatic“ și Fortificații medievale din Transilvania“.

vernisaj muzeu1Expoziția „Fortificații medievale din Transilvania în colecția Emil Fischer II“, organizată de Muzeul Național Brukenthal – Muzeul de Istorie „Casa Altemberger“ Sibiu, la Muzeul Țării Făgărașului, își propune să valorifice valoroasa colecție de clișee pe sticlă ce a aparținut fraților Fischer, care au activat la Sibiu timp de zeci de ani. Fotografiile reproduse după clișee originale din perioada 1918-1950 prezintă imagini ale fortificațiilor din patru cetăți: Alba Iulia, Mediaș, Sibiu, Sighișoara, precum și două castele: Bran și Hunedoara. Expoziția aduce în fața vizitatorilor o lume de mult apusă, o lume a cavalerilor medievali și a frumoaselor domnițe.

vernisaj muzeuExpoziția „Aspecte ale civilizațiilor bronzului și fierului în spațiul intracarpatic“ prezintă materiale arheologice aflate, unele, de zeci de ani în patrimoniul Muzeului Naţional Brukenthal. Sunt expuse, aşadar, vase cu forme şi ornamente specifice acestor culturi, diferite obiecte din bronz (unelte, arme, podoabe, accesorii vestimentare) şi – în cazul culturii Noua – elementele de inventar ale unor descoperiri cu caracter funerar. O atenţie deosebită a fost acordată metalurgiei bronzului.

Vernisajele celor două expoziții vor avea loc joi, 20 aprilie, de la ora 12.30 la Muzeul Țării Făgărașului „Valer Literat“ și vor putea fi vizitate de către turiști și făgărășeni interesați timp de două luni.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.