Pentru că avem multe de spus!

.

Fabrica de Pulberi şi-ar putea relua activitatea. Este pe ultima sută de metri în obţinerea autorizaţiei de mediu


Fabrica de Pulberi este pe cale să-şi primească autorizaţia de mediu. În 16 februarie 2018 a fost publicat anunţul pentru emiterea autorizaţiei, care prevede că timp de 30 de zile de la publicare publicul poate face observaţii în scris sau electronic la Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov şi la Ministerul Mediului. În caz contrar, va fi emisă autorizaţia cu o valabilitate de 10 ani.fabrica-de-pulberi

Potrivit liderului sindical Lucian Cupu, din 2014 Fabrica de Pulberi nu mai are autorizaţie de mediu.

În anii trecuţi aici s-au realizat două staţii de epurare. Înainte de a solicita autorizaţia de mediu, ca urmare a investiţiei în domeniul epurării, Fabrica de Pulberi a fost repornită pentru probe. Se întâmpla în a doua jumătate a luii noiembrie 2017. Repornirea a avut un dublu scop: pe de o parte s-au făcut probele tehnologice, pe de altă parte trebuia făcută recepția finală după ultimele investiții.

În ultimii trei ani, Fabrica nu a mai avut autorizație de mediu, pentru că nu avea staţii de euprare, și nu a funcționat.

În trecut, Fabrica de Pulberi, neavând stație de epurare proprie, folosea stația de epurare a societății Nitroporos, primind autorizație de mediu pentru respectiva stație, a precizat Lucian Cupu.

La începutul acestui an s-au făcut demersurile pentru obținerea unei noi autorizații de mediu, care să se refere la stațiile proprii de epurare.

Fabrica produce pulberi și explozivi militari. Este singura din România cu acest tip de producție. La momentul la care va fi reluată producția aici, aceasta va produce exclusiv pentru circuitul militar, indiferent că este din țară sau străinătate.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.