Pentru că avem multe de spus!

.

Liderul sindical Lucian Cupu va participa la o întâlnire cu oficialii de la Ministerul Economiei şi Romarm


Joi, 22 februarie a.c., este o zi importantă pentru angajaţii Fabricii de Pulberi de la Făgăraş. La Bucureşti se vor purta discuţii cu privire la nucleul de bază din industria de apărare a ţării, adică numărul de angajaţi pentru care se stabileşte anual un buget de salarii de la stat.

Din industria de apărare a ţării face parte şi fabrica făgărăşeană, producătoare de pulberi şi explozivi militari.

22218218_1736809336612785_2793627975774857907_o,,Avem data confirmată pentru întâlnirea de la Bucureşti de joi, dar încă nu se ştie ora. Voi participa eu împreună cu alţi trei colegi, lideri de sindicat din fabricile afiliate Romarm. Întâlnirea va fi cu secretarul de stat din Ministerul Economiei şi cu directorul general Romarm. Această discuţie este premergătoare emiterii unei hotărâri de guvern prin care va fi stabilit nucleul de angajaţi pe anul 2018. Anul trecut, numărul mediu cuprins în nucleu pentru Fabrica de Pulberi a fost de 150 de oameni. Restul salariaţilor au fost plătiţi din alte resurse ale societăţii”, a precizat Lucian Cupu, liderul Sindicatului Liber Nitramonia Rompiro (foto stânga).

Angajaţii de la Fabrica de Pulberi nu şi-au primit salariile aferente lunii decembrie 2017 din bugetul alocat nucleului, societatea găsind alte soluţii pentru virarea drepturilor salariale în luna ianuarie 2018.

Cupu speră ca hotărârea de guvern ce se referă la nucleul din industria de apărare să iasă săptămâna viitoare.

Salariaţii cuprinşi în respectivul nucleu vor avea salariile bugetate la nivelul Ministerului Economiei, care va vira sumele respective către Romarm.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *