Pentru că avem multe de spus!

.

Făgăraș: Ajutor de înmormântare pentru familia beneficiară de ajutor social


ajutor decesBeneficiarii ajutorului social din Făgăraș își vor putea înmormânta rudele cu bani de la Consiliu Local. Zilele trecute s-a aprobat acordarea ajutorului de înmormântare pe 2017 asigurat familiei beneficiare de ajutor social în cuantumul stabilit prin dispoziție a primarului Gheorghe Sucaciu. Acesta este în valoare de maxim 1.000 de lei.

În acești bani intră achiziționarea de materiale necesare înmormântării și a locului de veci pentru persoanele fără adăpost și fără aparținători decedate în spital sau pe raza municipiului.

Conform art. 28 din Legea 416/2001, primarii pot dispune ca o parte din cheltuileile cu înmormântarea persoanelor din familiile beneficiare de ajutor social să fie asigurate din bugetul local. Ajutorul se acordă unei singure persoane, care poate fi, după caz, soțul supraviețuitor, copilul, părintele, tutorele, curatorul, moștenirotul în condițiile dreptului comun. Sau, în lipsa acestuia, persoana care dovedește că a suportat cheltuielile cu înmormântarea.

Există și situații speciale în care persoanele decedate nu sunt benerficiari de ajutor social, dar sunt persoane fără adăpost și fără rude decedați în spital sau pe raza municipiului. În aceste situații se poate disponibiliza o sumă necesară înmormânmtării.

Serviciul Public de Asistență Socială se ocupă de achiziționarea celor necesare înmormântării, de acordarea unui loc de veci gratuit și înmormântarea efectivă a celor în cauză.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.