Pentru că avem multe de spus!

.

S-au prelungit contractele de închiriere pentru locuințele ANL din municipiu


anlLa ultima ședință de Consiliu Local, aleșii au aprobat prelungirea pe o perioadă de 1 an a contractelor de închiriere pentru locuințele construite din fondurile Agenției Naționale pentru Locuințe, situate în Municipiul Făgăraș, str. Câmpului, blocurile A, B, C și D începând cu data de 2 iunie 2017 până la data de 1 iunie 2018.

Prelungirea contractelor de închiriere intervine în contextul respectării condițiilor cadru de acces la o locuință din fondurile ANL și totodată în măsura în care chiriașii nu înregistrează debite pentru neplata chiriei si utilităților aferente. Locuințele pentru tineri destinate închirierii se realizează conform prevederiilor Legii 152/1998 si a normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii 152/1998, aprobate prin HG 962/2001, cu modificarile si completarile ulterioare.

În conformitate cu art. 8 alin. 2 din Legea nr. 152/1998 privind înfiintarea ANL, actualizată, locuințele pentru tineri destinate închirierii fac parte din proprietatea privată a statului si sunt administrate de autoritațile administrației publice locale ale unităților administrativ teritoriale în care acestea sunt amplasate.

La nivelul Municipiului Făgăraș, la această dată sunt un număr de 10 blocuri de locuințe construite de Agenția Națională pentru Locuințe, blocuri în competența cărora intră un numar total de 200 locuințe.
Din totalul de 200 de locuințe ANL pentru un număr de 34 locuințe contractul de închiriere expiră în data de 1 iunie 2017. Aceste prevederi se aplică la toate prelungirile succesive ale contractului de închirierii conform art. 8 alin 5 din Legea nr. 152/1998 privind înființarea ANL, actualizată.

Pentru un număr de 13 titulari ai contractelor de închiriere care împlinesc în cursul anului 2017, vârsta de 35 de ani. Conform art.8 din alin 4 din Legea nr. 152/1998 privind înființarea ANL, actualizată contractele de închiriere se incheie pe o durată de 5 ani de la data repartizării locuinței.

După expirarea acestei perioade contractuale, prelungirea contractului de închiriere se face pe o perioadă de un an, in următoarele conditii:
-prin recalcularea chiriei pentru titularii de contract care au împlinit vârsta de 35 de ani
-prin păstrarea condițiilor contractuale inițiale referitoare la cuantumul chiriei pentru titularii de contract care nu au împlinit vârsta de 35 de ani
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.