Pentru că avem multe de spus!

.

Făgăraş: amendată de Poliţia Locală pentru gunoiul aruncat pe spaţiul verde


O făgărăşeancă, surprinsă că a aruncat gunoiul la întâmplare, a fost amendată de Poliţia Locală Făgăraş cu suma de 300 de lei. Amenda, achitată în 15 zile de la comunicare, se poate reduce la jumătate din minim.

Pe reţeaua de socializare Facebook a devenit viral un filmuleţ cu o femeie care aruncă din găleată gunoiul într-o zonă înverzită. Se întâmpla la începutul lunii septembrie, în zona porţii principale de acces în Combinat.

Făgărăşeanca, ce locuieşte pe strada Mecanicilor din cartierul Combinat, a fost în final amendată. Aceasta a fost identificată de reprezentanții Asociației Partida Romilor Pro Europa Făgăraș. Ulterior aceștia i-au anunțat pe cei de la Poliția Locală.

,,Am identificat persoana care arunca deşeuri în locuri neamenajate şi am amendat-o cu suma de 300 de lei. Aceasta a susţinut că în găleată avea apă şi în realitate nu erau gunoaie solide. Explicaţia ei contrazice însă imaginile surprinse de o terţă persoană aflată la faţa locului, din care se poate observa clar că în găleată nu este apă”, a declarat Lucian Petri, şeful Poliţiei Locale Făgăraş.

Se plăteşte ridicarea gunoaielor de către Salco Serv din locul în care au fost aruncate

Directorul Poliţiei Locale Făgăraş spune că sancţiunea dată în acest caz nu este singulară în privinţa deşeurilor aruncate în zonele neamenajate.

,,De la începutul acestui an avem 55 de amenzi date persoanelor care au aruncat la întâmplare gunoaiele. Multe dintre ele au fost aplicate celor care au aruncat reziduri rezultate din materialele de construcţie. Cele mai întâlnite zone în care se aruncă necontrolat deşeuri menajere şi moloz sunt Parcul Regina Maria, cartierul Combinat, şoseaua ocolitoare a Făgăraşului. Am observat că s-a creat o practică în aruncarea acestora, în sensul că cel care a produs molozul îi dă 50-100 de lei la o persoană de etnie romă cu căruţă şi o trimite pe aceasta din urmă să arunce sacii. În acest caz, îi identificăm şi îi sancţionăm pe amândoi. Cel care a produs deşeul face astfel trei plăţi: plăteşte celui cu căruţa, plăteşte amenda aplicată de Poliţia Locală şi plăteşte o taxă la Salco Serv pentru ridicarea gunoaielor de unde au fost aruncate. La sediul Poliţiei Locale este obligat să vină cu chitanţa prin care a plătit taxa către operatorul de salubritate”, explică Petri.

Amenzile date de poliţiştii locali celor depistaţi că aruncă aiurea deşeuri se fac venituri la bugetul local.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.