Pentru că avem multe de spus!

.

Făgăraş: Ce amenzi vom plăti dacă parcăm pe trotuar sau pe spaţiul verde


Unul dintre proiectele de hotărâre, care se va afla astăzi pe masa consilierilor locali în cadrul şedinţei ordinare de luna aceasta, se referă la ,,reglementarea regimului juridic contravenţional pentru oprirea, staţionarea şi parcarea neregulamentară pe domeniul public sau privat la municipiului Făăgraş”. Cu alte cuvinte, aleşii locali vor stabili ce fel de parcări sau staţionări vor fi socotite contravenţii şi cât vom scoate din buzunar pentru ele, dacă suntem prinşi.parcare

Potrivit proiectului de hotărâre, săvârşim o contravenţie dacă parcăm maşina pe un trotuar unde nu sunt amenajate locuri de parcare. În toamnă municipalitatea, din lipsă acută de locuri de parcare, a amenajat câteva astfel de locuri pe trotuarele mai largi din Făgăraş (a se vedea Bulevardul Unirii). Pe acele spaţii parcarea este permisă.

Tot contravenţie este şi dacă parcăm pe spaţii verzi, în parcuri, zone de agrement, spaţii de joacă şi în curţiile interioare ale instituţiilor publice.

Contravenţională este şi parcarea autovehiculelor într-un mod prin care se împiedică accesul la obiective de interes public (puncte trafo, centrale termice, locuri de agrement, locuri de joacă, spital, şcoli etc.).

Tot o faptă contravenţională este considerată şi turarea exagerată a motoarelor, efectuarea de manevre prin derapaje, întoarceri bruşte pe loc, accelerări şi frânări bruşte.

Când vine vorba despre costul amenzilor, acestea se preconizează a fi cuprinse între 200 lei şi 500 lei pentru persoanele fizice şi între 500 lei şi 1.500 lei pentru persoanele juridice.

Plata amenzii în primele 48 de ore de la comunicarea procesului verbal reduce cuantumul acesteia la jumătate.

Respectarea acestor prevederi şi întocmirea proceselor verbale sunt sarcini ce le vor reveni poliţiştilor locali.

Aleşii locali vor putea vota proiectul de hotărâre în forma în care a fost propus de către primarul Gheorghe Sucaciu sau pot aduce modificări.

Acest proiect a trecut prin comisiile de specialitate ale Legislativului şi a fost avizat pozitiv de toate (Comisia Economică, Comisia de Urbanism, Comisia pentru Servicii publice şi Comerţ, Comisia pentru Cultură, Comisia Juridică, Comisia de Turism).
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *