Pentru că avem multe de spus!

.

Făgărăşeanul Paraschiva câştigă prima medalie din lotul României de la Jocurile Invictus 2018


Dumitru Paraschiva 1România și-a adjudecat prima medalie la Jocurile Invictus. Făgărăşeanul Dumitru Paraschiva a cucerit bronzul în proba de canotaj în sală.

La Jocurile Invictus, patronate de prințul Harry al Marii Britanieii și găzduite în 2018 de orașul australian Sydney, participă circa 500 de militari răniți pe front.

Timp de 8 zile, participanţii care provin din 18 ţări se aliniază la startul a 12 întreceri. Delegaţia României este formată din 15 sportivi, toţi militari răniţi pe front. Iată AICI componenţa echipei.

În 2017, la Toronto, echipa României a obţinut 4 medalii, între care una de aur.

Născut în 1983 în Făgăraş, tată a doi copii, plt. adj. Dumitru Paraschiva este încadrat la Centrul de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte ,,Constantin Brâncoveanu” din oraşul nostru.

Tânărul a fost rănit în anul 2009, în Afganistan. Pe timpul unei misiuni de intervenţie rapidă, aflat într-o patrulă mixtă, împreună cu o echipă genistică americană, autovehiculul uşor blindat de tip Humvee, în care se afla, a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. Militarii au fost atacaţi, concomitent, cu focuri de armament uşor de infanterie şi lovituri de aruncător de grenade antitanc. A suferit un traumatism cranio-cerebral şi a stat aproape două luni în comă indusă (gradul II de invaliditate).

Paraschiva este cel care a adus României prima medalie de anul acesta.

Dumitru Paraschiva 2

Dumitru Paraschiva 3
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.