Făgărășeni care fac performanță: Alexandro Stroia, pe primul loc la concursul de alergare montană „Subcarpați Trail Run“!


  • Făgărășeanul de doar 19 ani, Alexandro Stroia, a urcat, din nou, pe podium, la ultimul concurs de alergare montană la care a participat weekendul trecut – „Subcarpați Trail Run“!

Sâmbătă, 25 iulie, la Cocorăștii Mislii din județul Prahova, a avut loc prima ediție a concursului de alergare montană „Subcarpați Trail Run“. Printre cei 300 de participanți care s-au aliniat la linia de start s-a aflat și făgărășeanul Alexandro Stroia, care a reușit, la secțiunea Open Cros masculin, unde s-au înscris 140 de sportivi, să urce prima treaptă a podiumului.

Sportivul făgărășean a avut de alergat 12 km cu 450 de m diferență de nivel pozitivă. Traseul a fost prin pădure, cu urcări abrupte, dar și coborâri alergabile. În 54 de minute a reușit să ajungă primul la linia de sosire. „Din cei 112 de participanți care au trecut linia de sosire la secțiunea Open cros masculin, eu am reușit să ajung primul! Astfel, am obținut locul I!. Am alergat într-un ritm susținut, nu în forță. Am rămas pozitiv toată cursa și nu am simțit niciun fel de presiune. Pot spune că am alergat de plăcere, traseul mi-a priit și cred că toată atitudinea asta pe care am avut-o a contribuit la reușita mea“, a povestit Alexandro Stroia.

Făgărășeanul a mai participat, în acest an, la alte două concursuri de alergare montană, obținând, de fiecare dată, rezultate frumoase. Următoarea competiție sportivă la care sportivul va participa se va desfășura în acest sfârșit de săptămână, în Munții Bucegi. Aici Alexandro va avea de alergat 14 km cu peste 1.000 m diferență de nivel.

Prima ediție a Subcarpați Trail Run s-a organizat în condiții bune și au fost luate toate măsurile  sanitare și de distanțare fizică.

foto: Fisheye.ro – Irina

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.