Făgărășenii care au transformat kilometri în fapte bune!


  • Zeci de făgărășeni s-au aliniat de dimineață în fața Cetății Făgăraș, toți având un singur scop: acela de a alerga pentru Hospice Casa Speranței!

Un eveniment caritabil, dar în același timp și sportiv, a reușit să adune zeci de făgărășeni entuziaști încă de la primele ora ale dimineții în fața Cetății Făgăraș. Toți având un singur scop: acela de a transforma cât mai mulți kilometri alergați în litri de carburant de la Rompetrol, pentru ca mașinile HOSPICE să ajungă la cât mai mulți pacienți adulți și copii, pentru a le oferi, gratuit, îngrijirea de care au urgent nevoie. Cu ajutorul unei aplicații instalate pe telefon de contorizat kilometri parcurși și postând pe facebook o poză și haștagul #rompetrolhospice, tinerii au fost înscriși automat în semimaratonul organizat la nivel de țară de către Hospice și Rompetrol. Fiecare participant a alergat exact cât a putut, însă fiecare kilometru alergat a fost transformat în litri de carburant.

A participat și un bebeluș în brațele mamei lui, dar și un băiețel absolut minunat. Au participat tineri sau mai puțin tineri, dar cu o dorință fantastică de fapte bune și mișcare, mai ales după atâtea restricții din perioada mult prea grea traversată de noi toți! A fost ceva fantastic și organizat la momentul potrivit! Participanții au avut nevoie de entuziasm și de o aplicație instalată pe telefon, iar la final să facă o postare cu înregistrarea alergării si haștagul #rompetrolhospice.  Am fost plăcut surprinsă de numărul mare de participanți și vreau să le mulțumesc celor doi oameni care au adunat mulți „alergărași“ – Teodora Țarog și George Moldovan. Am întâlnit oameni extraordinari, făgărășeni de-ai noștri absolut grozavi, care au mai demonstrat o dată în plus puterea lui ÎMPREUNĂ. Alături de George s-au aflat o multime de tineri care fac parte din ,,ACUM” și ,,ALERGĂRAȘ în Făgăraș,”, iar alături de Teodora Țarog au fost tinerii de la Dedienne Roumanie. A fost un adevărat maraton al solidaritătii“, a spus Olga Bobeș, Hospice Casa Speranței Făgăraș.

Au fost și făgărășeni care au dorit să participe la acest concurs, dar au alergat pe stadionul municipal sau au ales ruta Galați – Șoarș – Cincșor – Voila.

 „Am alergat disperați, distanțați fizic, dar împreună în gând. Am fost împreună între noi și împreună cu beneficiarii alergării noastre. Energia grupului a fost fantastică și rezultatele pe măsură: au venit oameni care nu alergaseră mai mult de 2-3 kilometri vreodată, iar azi au alergat peste 10 km. Cred că provocarea venită din partea Hospice și Rompetrol a fost o oportunitate foarte faină pentru amatorii de mișcare din Făgăraș.
A fost și o oportunitate de a promova mișcarea spre cei care nu fac sport de performanță.
Pentru o cauză nobilă s-au ambiționat să facă mai mult și au văzut că au putut. A fost o fată cu un bebeluș în marsupiu care a făcut 10,4 km, absolut incredibil! Copilul adormise spre final. Unii au și mers în jurul Cetății Făgăraș, nu doar au alergat, dar cel mai important e că au făcut mișcare și au strâns kilometri pentru o cauză faină. Au fost și cei de la polul celălalt, care au alergat câte un maraton: Horia Vatamanu-Coantă pe ruta Galați, Șoars, Cicșor, Voila, Făgăraș și Mihai Marciuc cu premiera istorică a maratonului alergat în jurul Cetății Făgăraș. Toți au fost absolut fantastici și-mi crește inima să-i văd cu cât entuziasm se implică în acțiuni de genul ăsta
“, a explicat și George Moldovan de la „ACUM“ (Asociația Copiii Universului Magic) și „Alergăraș în Făgăraș“, care a alergat aproape 33.22 km pentru Hospice.

O premieră pentru orașul nostru sunt cei 42 de km parcurși în jurul Cetății Făgăraș de Mihai-Vlad Marciuc! Făgărășeanul a început să alerge în jurul orei 16.00 și în jurul orei 21.00 a finalizat cursa! În total a alergat aproape 46 de ture de Cetate! Doi din cei 42 de km i-a parcurs alături de fiica lui.

Mi-a fost poftă să fac bine! Mă simt fericit, în primul rând. E primul sentiment care mă îmbrățișează acum. Un motiv în plus este și faptul că soția mea a născut vineri al doilea copilaș. Am fost lângă ea, însă nu am renunțat nici la acest eveniment. Am fost sigur pe mine că voi termina cursa, chiar dacă, în urmă cu 8 luni, am avut o accidentare la fotbal. Atunci a trebuit să spun stop sportului. Tot ce s-a întâmplat după operație am luat-o ca pe o provocare. După ce am reluat alergările, am mai făcut 42 de km o singură dată și am văzut că am putut! Acum aș fi preferat și să merg, doar să îmi ating țelul! În toate aceste ore, peste 4, de alergare în jurul Cetății, a contat foarte mult pentru mine și prezența făgărășenilor, au făcut și colegii ture de Cetate cu mine, pe jos sau cu bicicleta! Mulțumesc tuturor“, a declarat Mihai-Vlad Marciuc.

Evenimentul s-a adresat alergătorilor de orice categorie, putând participa de la cei care vor alerga cel puțin 2 kilometri până la cei care vor face un maraton, adică 42 de kilometri. Echipele de îngrijire la domiciliu ale Hospice Casa Speranței fac 15.000 de vizite pe an la domiciliul pacienților pentru a le oferi sprijin și îngrijire gratuită acasă, acolo unde fiecare își dorește să fie în momentele grele.

(Alina ROMAN)







Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.