10 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, la Brașov


  • 330 de noi cazuri de coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore la nivel de țară, potrivit ultimei informări a Grupului de Comunicare Strategică. Dintre acestea, 10 noi cazuri sunt la Brașov.

Până astăzi, 20 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 23.730 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.735 au fost declarate vindecate și externate. Până astăzi, 1.500 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

La nivel de județ Brașov au fost confirmate, până acum, 1.158 cazuri, cu 10 cazuri mai multe decât vineri.

Direcția de Sănătate Publică informează că astăzi, în județul Brașov, 35 de persoane sunt în carantină și 1.594 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

Instituția Prefectului județului Brașov face în continuare apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte cu rigurozitate normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2. „Având în vedere evoluția COVID-19 în județul Brașov, solicităm cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală“, scriu pe o rețea de socializare reprezentanții Prefecturii Brașov.

Inspectoratul de Poliție Județean, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista”, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu” și Poliția Locală au continuat misiunile, acționând integrat pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, precum și pentru asigurarea ordinii și siguranței publice. Astfel, în ultimele 24 de ore, efective formate din peste 300 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat aproximativ 1.550 de verificări ale persoanelor, precum și la 39 de agenți economici, sub aspectul respectării normelor legale aflate în vigoare, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor. Echipaje ale Grupării de Jandarmi Mobile au aplicat 3 amenzi contravenționale în valoare de 1.100 de lei, precum și 2 avertismente pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, care sancționează faptele de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

„Reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile din surse oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, ci o linie telefonică alocată strict pentru informarea populației cu privire la COVID-19“, se mai arată în comunicat.

foto: Prefectura BrașovLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.