Pentru că avem multe de spus!

.

Făgărășenii stabiliți în Diaspora își pot deschide o afacere în orașul lor natal! Banii sunt nerambursabili


lansare proiectFăgărășenii stabiliți în Diaspora își pot deschide o afacere în orașul lor natal! Totul în cadrul unui proiect destinat acelora plecați în străinătate și care vor să se întoarcă acasă și să-și deschidă o afacere.

Proiectul „ Diaspora-Investește în țara ta“ este implementat de către Asociația Europeană pentru o viață mai bună, iar partenerul nr. 1 este Primăria Făgăraș.

Joi, 16 noiembrie, în sala de ședințe a primăriei a avut loc conferința de lansare a proiectului.

Acest proiect este destinat persoanelor care au rezidență în străinătate și vor să se întoarcă în țară și să-și deschidă o afacere. Noi cât și partenerii noștri din proiect le vom oferi servicii de instruire, consultață în elaborarea unui plan de afaceri. Vom organiza cursuri de instruire, vom alege, în urma unui concurs, cele mai bune, inovatoare și sustenabile planuri de afaceri. După desemnarea câștigătorilor vom oferi consultanță și tot atunci se va primi și prima tranșă de bani“, a declarat Adina Ovedenie, director executiv al Asociației Europene pentru o viață mai bună.

Primul partener în cadrul acestui proiect este Primăria Făgăraș.

lansare proiect1Proiectul Diaspora este un proiect generos, care este destinat persoanelor care au avut rezidență sau încă au rezidență în străinătate, care vor să se întoarcă în țară și doresc să își deschidă o afacere în domeniul producției, al serviciilor. Dumneavoastră puteți veni cu expertiza din țările unde ați lucrat, cu exemple de bune practici, astfel încât economia din Făgăraș să cunoască o progresie remarcabilă. Proiectul este generos și pentru că furnizează servicii de instruire, de consultanță în elaborarea planurilor de afaceri. În final, toate planurile de afaceri vor intra într-o competiție, iar cele inovatoare, deosebite, cele care vin cu idei extraordinare vor fi finanțate. Finanțarea este de 40.000 de euro, iar contribuția beneficiarilor este 0. Proiectele vor fi foarte atent monitorizate pe parcursul perioadei de monitorizare, astfel încât să văatingeți indicatorii din planul de afaceri“, a declarat în cadrul conferinței de lansare Elena Nemeș, coordonatorul activității Partener 1, Primăria Făgăraș.

În cadrul acestui proiect, 41 de făgărășeni vor primi finanțarea.

Parteneri în acdrul proiectului sunt: Primăria Făgăraș, Fundația Crefop și CIT-IRECSON SRL.

Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea antreprenoriatului în rândul românilor din Diaspora prin stimularea inițiativei antreprenoriale a 336 de persoane fizice. Sprijinirea lor pentru înființarea de afaceri, inclusiv oferirea de suport financiar pentru 41 de afaceri prin oferirea de micro-granturi.

Valoarea finanțării nerambursabile: 12000179,66 lei. Proiectul este demarat prin programul „Diaspora Start UP“.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.