Făgăraşul, capitala umorului!


Miercuri şi joi, 12-13 septembrie, Făgăraşul devine capitala naţională a umorului. Taman în mijlocul săptămânii, pentru a-i mai scoate pe făgărăşeni din cotidianul stresant, este programat Festival ,,Ceapa de Aur”, cu cele două părţi ale sale: în prima zi concursul pentru copii, în a doua zi cel pentru adulţi.Ceapa de Aur

,,Festivalul va avea loc, ca în fiecare an, la Casa de Cultură, cu începere de la ora 17.00 în ambele zile. Anul acesta, preşedintele juriului la copii va fi actorul Constantin Tiron din Câmpulung Moldovenesc, iar la adulţi preşedintele va fi Cornel Udrea, scriitorul român cu peste 100 de cărţi publicate până în prezent. Din juriu vor mai face parte umoristul Marian Răţulescu de la Craiova şi subsemnatul. Anul acesta este o ediţie aniversară, Festivalul împlineşte 20 de ani. Vreau să vă spun că fără colegii mei din trupa ,,Experiment 77” şi fără publicul făgărăşean, care ştie să guste din plin umorul, nu am fi reuşit să ajungem cu Festivalul la ediţia a XX-a”, a declarat organizatorul Florin Alexandru.

Anul acesta, în a doua zi a Festivalului, vor fi organizate două expoziţii în foaierul Casei de Cultură: una de caricatură a artistului Criv Vecerdea, câştigătorul de anul acesta al Festivalului Umorului ,,Constantin Tănase” de la Vaslui, cealaltă de fotografie umoristică a umoristului Marian Răţulescu denumită ,,România defectă”.

Scenaristul serialului ,,La bloc – lansare de carte

De-a lungul anilor, oricât de neguroase au fost vremurile, Florin Alexandru şi trupa ,,Experiment 77” au făcut din umor un mod de a trăi. De amintit aici sunt: Costică Moldovan, Radu Biza, Miki Apostul, Ştefan Comănariu, Doru Trufin, Ilie Bardaşuc, Mihai Giuriţan. Ei sunt oamenii datorită cărora există la Făgăraş azi acest festival anual de umor.La bloc

Cel care s-a implicat, însă, în mod constat în organizarea fiecărei ediţii rămâne Florin Alexandru (consilier local în acest mandat), care la această ediţie aniversară îşi lansează volumul ,,Vivaldi cu mici şi muştar”, a 5-a sa carte şi ultima din colecţia ,,Doza de umor”. Lansarea este programată pentru joi, la ora 16.30.

Florin Alexandru este cunoscut publicului de umor de la nivel naţional datorită scenariilor pe care le-a produs pentru serialele de la Pro Tv: ,,La seviciu” şi ,,La bloc”.

Bugetul Festivalului ,,Ceapa de aur” pentru acest an este de 35.000 lei. Festivalul se desfăşoară sub egida Primăriei şi Consiliului Local Făgăraş.

(Cristina Cornilă)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.