Pentru că avem multe de spus!

.

Făgăraşul oferă facilităţi pentru medicii care vor să lucreze aici


În domeniul sănătăţii Municipiul Făgăraş nu pare să fie atractiv pentru cadrele medicale din ţara noastră. Medicii care termină rezidenţiatul caută să se angajeze în oraşe mai mari, dacă se poată în reşedinţele de judeţ, ignorând localităţile de mărimea Făgăraşului. spital

Acesta este motivul pentru care la concursurile pentru angajarea cadrelor medicale în cadrul Spitalului ,,Dr. Aurel Tulbure” nu este niciodată înghesuială.

Primarul Făgăraşului, Gheorghe Sucaciu, a explicat într-o recentă conferinţă de presă că autoritatea locală este dispusă să ofere câteva facilităţi, suplimentare salariului lunar, pentru atragerea doctorilor.

,,Oferim plată pe chirie, oferim stimulent de combustibil, oferim stimulent de gardă, toate în plus faţă de salariile medicilor, în speranţa că ne vom acoperi deficitul de medici. În prezent, cea mai mare criză de doctori este la Compartimentul Primiri Urgenţe din cadrul spitalului. Consiliul de Administraţie al spitalului împreună cu managerul fac politica angajărilor în această unitate. Primăria nu face decât să ofere facilităţi medicilor care sunt dispuşi să lucreze la Făgăraş”, a explicat primarul.

În ţară au fost întâlnite cazuri în care medicii care au terminat rezidenţiatul au intrat direct în şomaj. După examen, aceştia fie rămân în şomaj până când se publică un post convenabil pentru ei, fie pleacă din ţară.

Primăria Făgăraş face eforturi tocmai pentru ca medicii să găsească drept convenabile posturile oferite de spitalul din oraşul nostru.

Potrivit paginii web a Spitalului ,,Dr. Aurel Tulbure”, ultimul anunţ cu privire la angajarea unui medic în spital este pentru Compartimentul Neonatologie. A fost admis la concurs dosarul doctorului Voicu Alexandra Felicia, iar data când va avea loc concursul va fi anunţată ulterior.

Ultimul medic care a promovat un concurs organizat de spitalul făgărăşean, la finalul anului 2017, este dr. Coza Răzvan Ioan, pentru Compartimentul Ortopedie Traumatologie
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *